GALERII Hyundai sai Kreekas hakkama harulduse saavutusega

Copy

Hyundai rallitiim noppis Kreeka Akropolise rallil kolmikvõidu, mida ei juhtu MM-sarjas just tihti. Viimati sai sellise saavutusega mullusel viimasel etapil hakkama Toyota meeskond. Vaata galeriist, kuidas Hyundai meeskond suurt saavutust tähistas.

Hyundai rallitiimile oli Kreekas kõikide esikolmikukohtade noppimine ajaloos teistkordne. Varem saadi sellega hakkama sealsamas 2022. aastal. Ka siis oli võidumees Thierry Neuville, kuid teine oli Tänak ja kolmas Sordo. Tänavu olid teise ja kolmanda koha mees positsioonid vahetanud.

See oli üheksas kord kümne aasta jooksul, kui mõni autotootja saab MM-etapil kolmikvõidu. 2023. aastal Jaapani noppisid selle Toyota sõitjad Elfyn Evans, Sébastien Ogier ja Kalle Rovanperä. Samal aastal sai Jaapani autotootja Keenias koguni nelikvõidu, sama saavutusega saadi seal ka hakkama aasta varem.

Enne seda aga sai MM-sarjas kolmikvõitu näha 2019. aastal Saksamaal, kus Toyota parimana võitis Tänak, teine oli Kris Meeke ja kolmas Jari-Matti Latvala. Tänak ongi kolmikvõidu rolli mänginud kokku kolmel korral.

Enne seda oli kolmikvõite noppinud Volkswagen, mis domineeris aastatel 2013 kuni 2016 WRC-sarja. 2014. aastal saadi esimene kolmikvõit Austraalias, kuid 2015. aastal nopiti neid kokku kolm – Monte Carlos, Portugalis ja Saksamaal. Kolmel juhul oli võidumees Ogier, korra Latvala, kes ülejäänud juhtudel oli teine, tiimi n-ö ankrumees oli Andreas Mikkelsen.

Tagasi üles