Balti liiga avanädal lõppes Mistra võiduga Viljandi üle

Copy
Viljandi ei suutnud Mistra müürist läbi murda.
Viljandi ei suutnud Mistra müürist läbi murda. Foto: Karl-Fredy Kruup/Baltic Handball League

Balti liiga uue hooaja avanädalale pani punkti Mistra ja Viljandi HC vastasseis. Topeltpunktidele käiv heitlus lõppes Mistra kindla 24:18 (12:7) võiduga.

Õhustik Viljandis oli pinev. Avavärava sai kirja külaline Mistra, kui Anton Barouski esimese minuti keskel viske realiseeris. Minut hiljem skooris ka Endrik Jaanis, viies Mistra 2:0 juhtima. Nii Viljandi kui ka Mistra rünnakud luhtusid üksteise järel ning seisul 2:0 mängiti 5 minutit kuniks Johannes Pertelson Viljandile esimese värava tõi.

Kohtumise 10. minutiks oli seis vaid 3:1. Kaheväravaline vahemaa säilis, kuigi mitmel korral suutis Viljandi selle viivuks ühe värava peale tingida. 23. mänguminutil saabus murdehetk, kui Andris Celminši värav kasvatas Mistra edu kolmeväravaliseks, mille Serhii Orlovskyi, Anton Barouski ja Martin Nerut suurendasid omakorda 5 värava peale. Nii lõppes mängu esimene pool skooriga 12:7 Mistra kasuks.

Teisel poolajal asus Viljandi eesotsas Andrii Basarabiga kaotusseisu vähendama. Nõnda oligi 35. minutiks seis vaid 12:11 Mistrale. Celminši ja Arno Vare väravad päästsid Mistra täbarast olukorrast ning 45. minutiks oli külaline taas mõõdukalt juhtimas, numbriteks 17:11. 48. minuti punane kaart Barouskile Basarabi vastu tehtud vea eest ühtlustas mängupilti vaid natukene, kuid Mistra püsis siiski juhtpositsioonil.

52. minutil oli seis 14:18 Viljandi poolt vaadatuna, kui skoori tegi Simon Drõgin. Viigistamiseks jäi Viljandil jõust puudu ning kohtumise lõpuks kuulutati võitjaks Mistra tulemiga 24:18.

Võõrustaja Viljandi suurim väravakütt oli Andrii Basarab 7 väravaga. Mistra resultatiivseimad olid Serhii Orlovskyi ja Andris Celminš 5 väravaga.

«Oleme õnnelikud 6-punktilise nädalavahetuse üle,» lausus Celminš. «Meie seljatagune oli väravas mõlemad päevad hästi kaitstud, kuid kokkumäng vajab veel ühist panust, et seda paremaks muuta,» nõustus ta eilse Ilja Kosmiraki kommentaariga.

Alanud hooaja esimene Balti liiga nädalavahetus on sellega läbi. Mistra naaseb koju kahe võiduga – millest üks on väärt neli punkti –, Viljandi teenis ühe võidu, Leedu Granitas-Karys haaras samuti ühe võidu ning Läti ASK Zemessardze/RSU-le jäid tühjad pihud.

Eesit klubid jooksevad Balti liigas uuesti platsile 21. ja 22. septembril, kui eelmise hooaja hõbe Põlva Serviti ning selle nädalavahetuse võidumees Mistra võõrustavad Läti meeskondi.

Balti liiga esimene nädalavahetus:

7. september

17:00 ASK Zemessardze/RSU – Mistra (18:38)

18:00 Viljandi HC – Granitas-Karys (28:18)

8. september

14:00 ASK Zemessardze/RSU – Granitas-Karys (19:31)

14:00 Viljandi HC – Mistra (18:24)

Tagasi üles