VIDEO MM-tiitli võitnud Jürgenson: kolm aastat tagasi olin kõigest rallifänn

Copy
Kaardilugeja Siim Oja (vasakul) ja Romet Jürgenson.
Kaardilugeja Siim Oja (vasakul) ja Romet Jürgenson. Foto: @World/M-Sport

24-aastane Romet Jürgenson tuli Kreeka MM-rallil juunioride klassis teisele kohale, kuid selles piisas, et tõusta Sébastien Ogier', Thierry Neuville'i ja Craig Breeni kõrvale, kes on tulnud nii nagu Jürgenson juunioride maailmameistriks.

Vahetult pärast finišit oli Jürgenson väga liigutatud ja rääkis lühiintervjuus: «See on suurepärane tunne. Ma olen seda nii palju kordi öelnud, aga kolm aastat tagasi olin ma lihtsalt rallifänn. Elu võib päris kiiresti muutuda. Ma olen väga õnnelik.»

Jürgenson ja kaardilugeja Siim Oja olid pea terve hooaja punktitabeli tipus ning tulid ka Kreekasse esikohal. Kuna viimasel etapil olid mängus topeltpunktid, siis võisid ka esikolmikust väljas olnud sõitjad tiitliheitlusesse tulla.

Jürgenson näitas külma närvi ja sai rallil teise koha ja võitis MM-tiitli 108 punktiga. Teiseks kerkis valitsev juunioride Euroopa meister Norbert Mairo, rumeenlane teenis 80 punkti. Robert Virvese järel, kes tuli juunioride maailmameistriks 2022. aastal, saab Jürgensonist teine eestlane, kes selle saavutusega on hakkama saanud.

Auhinnaks saab ta 2025. aastal osaleda neljal Euroopa MM-etapil WRC2-klassis Ford Fiesta Rally2-autoga. Lõppenud MM-sarjas oli ta kõige stabiilsem sõitja, viiest etapist lõpetas ta poodiumil kolmel ja võitis kokku 29 katsevõitu – kaks korda rohkem, kui ükski teine võistleja.

«On suurepärane tunne olla nüüd ühes seltskonnas koos ajalooliste nimedega nagu Ogier ja Breen ning nii paljude teiste suurepäraste sõitjatega, kes on võitnud juunioride MM-tiitli. Sellel rallil tuli silmad lahti hoida. Meil olid head instinktid ja vältisime päris palju suuri kive ja lõpuks läks hästi,» rääkis Jügenson pressiteates.

Jürgenson pääses JWRC-sarja tänu rahvusvahelise autoliidu (FIA) Rally Star programmile. Mullu valiti välja neli rallisõitjat, kes pääsesid FIA kulu ja kirjadega JWRC-sarja ning neist kaks pidid sama võimaluse saama ka järgmisel aastal. Ilmselt ei osatud uneski näha, et mõni Rally Stari sõitjatest võib avahooajal sarja ära võita.

Jürgenson osales kuni 2021. aastani rahvarallidel ning 2022. aastal sõitis Eesti meistrivõistlustel esisillaveolise Honda Civicuga. Tänu edukale esinemisele WRC rallimängus pääses ta FIA Rally Star programmi ning 2023. aastal osales ta mitmetel etappidel üle Euroopa. Lisaks tegi ta oma esimesed WRC-stardid Rally4-autoga Horvaatias ja Eestis.

Märksõnad

Tagasi üles