Neuville: me ei sõitnud terve ralli viimase piiri peal

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Ralli MM-sarja liider Thierry Neuville võitis Kreekas alles oma teise ralli sel hooajal ning kasvatas edumaad lähima jälitaja Ott Tänaku ees 34 punkti peale. Järgmistel rallidel tahab esimese MM-tiitli poole rühkiv belglane lihtsalt edumaad hoida, kuid tunnistas, et ka Kreekas ei sõitnud ta viimase piiri peal.

Neuville oli Kreeka ralli võidu poole liikumas pärast laupäeva hommikut, kui seni esikohta hoidnud Ott Tänak lõhkus ühel katsel kaks rehvi ja langes neljandaks. Läbi terve ralli parimat hoogu näidanud Sébastien Ogier oli viimase katse eel teine, kuid keeras siis oma Toyota üle katuse ja langes esikümnest välja.

Neuville ütles pärast võistlust, et teadis juba enne võistluse algust, et temal tuleb minna Kreeka rallile teistsuguse taktikaga kui konkurentidel. «See ralli oli uskumatu ja tegemist oli hullumeelse nädalavahetusega. Pärast rajaluure (ingl recce) tegemist olin pidevalt mures nende karmide teede pärast.

Teadsin, et peame rallile teistmoodi lähenema kui mõned teised sõitjad, et katsed läbi sõita ja hoida edu punktitabelis järgmisteks rallideks. See oli õige taktika, võitsime, meil ei purunenud ükski rehv, tegime tarka sõitu ja lõpuks oli hea meeskondlik tulemus,» rääkis Neuville pärast võistlust ajakirjanikele.

Neuville'i seni ainus võit pärines hooaja algusest, kui ta tuli esimeseks Monte Carlos. Lisaks on tal ette näidata kaks kolmandat kohta Horvaatiast ja Portugalist. «Hooaeg algas suurepäraselt, võtsime Monte Carlos maksimaalsed 30 punkti ja seda uute punktireeglite valguses. Saime kiiresti aru, et pühapäevad on olulised. Pole vahet, mis positsioonil oled, isegi kui oled esimene. Pühapäeval tuleb suruda ja seda me tegimegi,» selgitas Neuville.

Karjääri jooksul viis korda MM-sarjas teiseks ja kolm korda kolmandaks tulnud Neuville rõhutas veel, et just viimasel võistluspäeval punktide kogumine on tulnud neile suureks kasuks. «Kõigil rallidel esimesena startimine on alati olnud händikäp, aga teiseks päevaks oleme suutnud stardikohta parandada, et pühapäeval olulisi punkte jahtida.

See on töötanud, oleme võtnud vajalikke riske just pühapäevadel, et koguda rohkem punkte. Järgmistel etappidel võib lugu olla natuke teine. Meil on korralik edumaa ja järelejäänud kolmel etapil tuleb lihtsalt seda hoida.»

Ogier proovis ralli jooksul Neuville'ile naha alla pugeda, kui vihjas, et belglane ei sõitnud esimesel päeval piisavalt hästi. Lõpuks oli aga kaheksakordne maailmameister see, kes murdus ja kukkus viimasel katsel teisest kohast kaugele.

«Me kõik teeme vigu ja need käivad meie töö hulka. Me anname endast alati kõik ja selliseid asju võib juhtuda. Me kindlasti ei sõitnud terve nädalavahetuse viimase piiri peal. Meil polnud erilisi momente ja üllatusi ning suutsime kõik neli ratas hoida alati teel. See tasus ära. Teised pidid võtma rohkem riske ja mõni võttis ilmselt liiga palju, kuid see käib mängu juurde.»

Neuville osaleb järgmisel nädalal Hispaania meistrivõistluste etapil, kus teeb kaasa 100 km kruusaralli Granadas. «Eesmärk on lihtsalt saada autos rohkem sõiduaega ja olla Tšiiliks võimalikult hästi valmis,» kommenteeris Neuville.

Neuville'i jaoks ei muuda järgmiseks etapiks suurt midagi teadmine, et tema lähim jälitaja on nüüd tiimikaaslane Tänak. «Meie strateegia on olla järjekindel ja jõuda finišisse. Teame, et kolmest järelejäänud rallist on enamik asfaldirallid.

Kusjuures Kesk-Euroopas stardime rajale igal juhul esimesena ja jahime sealt head tulemust. Peame muidugi lootma, et auto peab vastu ja õnn on meiega ning tegema ka ise õigeid asju, et järgmiselt etapilt tuua koju piisavalt punkte, et edu hoida,» ütles Neuville lõpetuseks.

Märksõnad

Tagasi üles