Eesti neiu tuli Euroopa meistriks kogudes täiskomplekti medaleid

Copy
Eesti koondis allveeorienteerumise EMil: Carmel Uibopuu, Vladimir Kunitsõn, Nikolai Tover ja noortes Georg Veevo, Rassel Pihlak ja Elisabeth Vahtras.
Eesti koondis allveeorienteerumise EMil: Carmel Uibopuu, Vladimir Kunitsõn, Nikolai Tover ja noortes Georg Veevo, Rassel Pihlak ja Elisabeth Vahtras. Foto: Oleksandr Zolotov

Täna lõppenud Euroopa meistrivõistlustes allveeorienteerumises tegi ajalugu Carmel Uibopuu võites Euroopa meistritiitli poi harjutuses.

Täna lõppesid 28. täiskasvanute ja 15. noorte Euroopa meistrivõistlused allveeorienteerumises. 2.-8. septembrini Saksamaal Berliini lähedal Störitzsees toimunud võistlustel osales Eesti koondis koosseisus: Carmel Uibopuu, Vladimir Kunitsõn, Nikolai Tover ja noortes Georg Veevo, Rassel Pihlak ja Elisabeth Vahtras.

Carmel Uibopuu tegi ajalugu võites Euroopa meistritiitli naiste arvestuses poi harjutuses. Viimati kõlas Eesti hümn täiskasvanutes allveeorienteerumises 1997. aastal. Uibopuu oli kiireim oma lemmikdistantsil, millel ta oli varasemalt võitnud ka oma esimese noorte Euroopa tiitli (2018). Teiseks jäi Saksamaa sportlane Lisa Dethloff ja kolmandaks Ungari esindaja Katalin Hathazi. Lisaks saavutas Carmel hõbemedali paralleelide ujumises ja pronksi tsoonideujumises.

Treener Vladimir Kunitsõn kirjeldas Carmeli tulemust: «See on hämmastav, Carmel tegi suurepärase esitluse, ujus väga kaalutletult, säilitas külma närvi, oli väga kiire ja täpne ning suutis võita kõiki oma konkurente- Tal on olnud keeruline hooaeg, kuid need tulemused kinnitavad, et see kõik oli seda väärt- kiitus Cammule. Samuti tänud meie sõpradele Ukrainast (Olexandr Zolotovile ja Maria Kuzminale), aus ja avatud koostöö lubas meil välja arvutada Carmelile täpsed parandused.»

Georg Veevo ja Elisabeth vahtras saavutasid noorte seas pronksmedali kaardiharjutuses. Georg Veevo võitis hõbemedali poiharjutuses. Vladimir Kunitsõn oli viies täheharjutuses. Treener Vladimir kokkuvõtte võistlustest: «Koondise jaoks oli edukas võistlus, oli ka valusaid hetki, kuid Carmeli super tulemused ja noorte stabiilne esitlus näitavad, et meil on potentsiaali ja kindlasti valmistume järgmiseks aastaks. Mul on väga hea meel, et uued noored Rassel ja Elisabeth näitasid head kõrget taset, mis tekitab motivatsiooni ka tulevaseks aastaks.»

Tagasi üles