Karm otsus: kui Ogier veel nuriseb, tuleb maksta 30 000 eurot (4)

Copy
Thierry Neuville (vaskul) ja Sébastien Ogier.
Thierry Neuville (vaskul) ja Sébastien Ogier. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier' jaoks kulges Kreeka MM-ralli kui Ameerika mägedel. Pärast võistlust määras žürii talle 30 000 euro suuruse rahatrahvi, sest reedel pärast esimest kiiruskatset oli kaheksakordne maailmameister liiga terava keelega. Trahv määrati prantslasele tingimisi.

Ogier startis avapäeval katsetele teisena, seda MM-sarja liidri Thierry Neuville'i kannul. Avakatse järel pritsis 40-aastane prantslane tuld ja tõrva ning oli kohtunike peale pahane, et nad kolmeminutilist stardivahet ei suurendanud, sest ees sõitnud Neuville'i auto alt tulnud tolm segas tema sõitu.

«On tüütu näha, et meie spordiala ei õpi kunagi. Nad teadsid, et tolm tuleb, aga nad ütlevad, et ei saa vahesid suurendada. Mis teie peas toimub? Mitte midagi. See on hull,» rääkis Ogier esimese katse finišis telereporterile.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) ja võistluse žürii jaoks oli Toyota sõitja käitumine liiast. Kuigi ta teise katse järel vabandas, et läks üle piiri, leidis võistluste žürii, et FIA, võistluse korraldajate, kõikide ametnike ja vabatahtlike maine kahjustamise tõttu tuleb Ogier’ile määrata karistus.

Nii otsustatigi trahvida Ogier’d 30 000 euroga, kuid ta peab summa välja käima, kui ta saab järgmise kahe aasta jooksul hakkama veel sarnase teoga.

Žürii viitas, et Ogier on kohustatud järgima autoralli MM-sarja spordireegleid, mis sätestavad, et sõitja peab hoiduma mis tahes avalikest avaldustest või kommentaaridest, mis võivad kahjustada, nõrgestada või seada kahtluse alla MM-sarja, FIA ja/või mis tahes teise osapoole head tahet, mainet, nime ja/või mainet.

Ogier ja Toyota spordidirektor Kaj Lindström arutasid asja žüriiga laupäeva õhtul. Ogier täpsustas, et lausus sõnad emotsiooni ajel, kommentaar oli seotud turvaprobleemiga ja ta ei suunanud oma sõnumit otseselt kellegi pihta.

Ogier’ jaoks oli ralli lõpp eriti karm. Reedesel viimasel katsel langes ta võidu konkurentsist, kui tema Toyotat tabas tehniline rike ja ta kaotas kõvasti aega. Lõpuks suutis ta kerkida teisele kohal, kuid viimasel katsel sõitis ta autoga üle katuse, kulutas masina rajale saamiseks 20 minutit, kuid jõudis finišisse ja päästis sellega endale ja Toyotale laupäeval teenitud punktid.

Ta langes MM-sarjas kolmandaks, jäädes sarja liidrist Thierry Neuville'ist maha 38 punktiga, kes võitis ka Kreeka ralli.

Tagasi üles