Eesti koondislane siirdus Jaapanisse

Copy
Timo Tammemaa
Timo Tammemaa Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondislane Timo Tammemaa lõi käed Jaapani klubiga Hokkaido Voreas ning siirdub karjääris esimest korda Euroopa piiridest välja.

32-aastane Tammemaa tuli kevadel Berliini Recycling Volleyga Saksamaa meistriks. Augustis toimunud Eesti koondisemängudest loobus ta viimasel hetkel. Toona ütles koondise peatreener Alar Rikberg, et Tammemaa keha pole veel tippspordist taastunud ja koondiselaagriks piisavalt terve.

«Mu meeskonnakaaslased olid väga sõbralikud ja võtsid mind hästi vastu. Ma saan mängida võrkpalli suurepärases keskkonnas ja loodan, et saan oma meeskonnakaaslastega selles klubis koos edasi areneda.

Olen väga põnevil, et saan Jaapani liigas mängida. Lõbutseme väljakul, mängime vabalt ja saavutame oma eesmärgid! Palun tulge võistluspaika, et mind Jaapanis mängimas näha!» ütles Tammemaa Jaapani klubi kodulehe vahendusel.

Novembris 33. sünnipäeva tähistav 205 cm pikkune temporündaja alustas profikarjääri Tallinna Selveris ning enne välismaale siirdumist esindas ka Pärnut. Seejärel kuulus tal klubidesse Prantsusmaal (Toulouse, Tours), Belgias (Maaseik), Poolas (Resovia, Radom) ja Saksamaal (Berliin).

Augustis tuli uudis, et Jaapanisse on siirdunud ka Eesti korvpallikoondise üks tugitalasid Maik Kalev Kotsar. Lähestikku kahe pallimänguala Eesti koondislased siiski asetsema ei hakka. Tammemaa asub Põhja-Jaapanis Hokkaidos, Kotsar lõunas Yokohamas.

Tagasi üles