VASTULAUSE Erich Teigamägi: spordieetika on minu südameasjaks olnud minevikus ja on ka tulevikus (6)

Copy
Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.
Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee presidendiks pürgiv Eesti Kergejõustikuliidu (EKJL) president Erich Teigamägi avaldab vastulause Postimehes ilmunud Priit Pulleritsu arvamusloole «Kandidaat, kes peaks olümpiakomitee juhiks püüdlemisest loobuma».

Erich Teigamägi: «Spordieetika on teema, mis minu südameasjaks olnud minevikus ja on ka tulevikus. Sportlasi ja nende peresid tuleb kaitsta, sport peab olema turvaline. Nii noortele, kes alles alustavad oma sporditeed, kui ka neile, kes on juba tippspordi lävele jõudnud.

Sellisele vundamendile kasvab ka saavutussport, mis on sportlaste, nende perede ja ka treenerite suhtes eriti nõudlik.

Eelmise aasta veebruaris määras EKJLi juhatus Mehis Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemiskeelu. Otsus põhines treenerite eetikakoodeksi nõuete rikkumisel.

Mehis Viru juhtumi näol oli tegu aastakümneid kestnud usalduse kuritarvitamisega, selle kohta on olemas otsetunnistajate dokumenteeritud ütlused konkreetsetest seksuaalse ja vaimse ahistamise juhtumitest, selle kohta dokumenteeris EADSE ligi 500 lk toimiku ja talle esitati ka Eesti Politsei poolt kuriteokahtlus. Kes soovib EKJLi distsiplinaarkomisjoni otsusega tutvuda, siis asub see siin: https://www.ekjl.ee/wp-content/uploads/2023/02/EKJL-distsiplinaarkomisjoni-otsus-2023-02-11.pdf

Tagasi üles