Läti korvpallikoondise tugitala vahetab NBA uue Dubai klubi vastu

Copy
Davis Bertans mullusel MMil.
Davis Bertans mullusel MMil. Foto: LISA MARIE DAVID/Reuters/Scanpix

Läti paremaid korvpallureid Davis Bertans lõpetab kaheksa aastat kestnud karjääri NBAs ja siirdub tänavu loodud klubi BC Dubai ridadesse.

31-aastane Bertans pidanuks Golden State Warriorsis hakkaba võitlema koha pärast meeskonnas. Ta aga sai pakkumise Dubaist ja otsustas sellest kinni haarata. NBAs oli Bertansi parim hooaeg 2019/20, kui ta viskas Washington Wizardsi kasuks mängus keskmiselt 15,4 punkti. Pärast seda on teistes meeskondades mängides numbrid kukkunud.

Bertansi mitme aasta pikkuses lepingus Dubaiga on korvpalliajakirjanik Marc Steini teatel klausel, mis lubab lahkuda NBAsse. Dubai tiim hakkab eeloleval hooajal mängima Aadria liigas, kuhu kuuluvad endise Jugoslaavia paremad klubid. Kokku on saadud tolle liiga tarvis korralik koosseis. Dubai edasine eesmärk on pääs Euroliigasse.

Bertans mängis Euroopa klubis viimati kaheksa aasta eest, ta kaitses 2014-2016 Vitoria Baskonia värve. Enne seda kuulus ta kokku neli aastat Ljubljana Olimpija ja Belgradi Partizani ridadesse, nii et teab endise Jugoslaavia kantsi hästi.

Mullu aitas Bertans ühe põhimehena Läti koondisel tulla MMil viiendaks.

Märksõnad

Tagasi üles