Rootsi olümpiasangar tegi sünge paljastuse (1)

Copy
Truls Möregårdh Pariisi olümpiamängude finaalis.
Truls Möregårdh Pariisi olümpiamängude finaalis. Foto: TOLGA AKMEN / EPA / SCANPIX

Pariisi olümpiamängudel Rootsi lauatennisele pärast 24-aastast vaheaega taas medali – nii individuaalse kui ka meeskondlikku suure panuse andjana – võitnud Truls Möregårdhi elu pole alati roosiline, ta saab häirivaid sõnumeid.

22-aastane Möregårdh rääkis kodumaises taskuhäälingus «Framgångspodden» tippsportlase elu varjupoolest: «Saan palju vihkavaid sõnumeid mängudele panustavatelt inimestelt.»

Ta avaldas karmi tõe, et vihkamise objekt pole mitte ainult tema ise, vaid ka perekonnaliikmed. «Neis sõnumites võib olla kõike, ähvardatakse nii mind kui ka minu perekonda. Nad kirjutavad, et kaotasid minu pärast mõned tuhanded ja saadavad noaemotikone.

Ma ei kujutaks ettegi, et teeksin ise midagi niisugust. Tean, et sellest räägivad paljud sportlased ja see on raske. Püüan sellest üle olla, sellele mitte liiga palju mõelda,» vahendas Möregårdhi juttu Rootsi rahvusringhäälingu portaal svt.se.

Enne Möregårdhi oli viimase Rootsi lauatennisistina võitnud olümpiamedali Jan-Ove Waldner, kes 2000. aastal Sydneys sai kaela samuti hõbeda. Möregårdh vedas mullu Rootsi koondise Euroopa võistkondlikuks meistriks.

Märksõnad

Tagasi üles