Eestlaste konkurent avaldas olümpiavõidu kohta huvitava detaili

Copy
Markus Rooth
Markus Rooth Foto: Tairo Lutter

Pariisi olümpial kümnevõistluses kulla võtnud norralane Markus Rooth teatas Norra ajalehele VG antud intervjuus, et enne otsustavaid alasid tegi ta korduvalt uinakuid, mis aitasid tal võistlusvormi õigeks hetkeks tippu viia.

22-aastane Rooth tegi ühe oma mitmest uinakust pool tundi enne otsustavaks saanud teivashüppevõistlust. «Kavatsesin enne soojendust just pikali heita ja veidi lõõgastuda, kuid siis jäin pooleks tunniks magama,» rääkis Rooth VG-le.

Võinuks arvata, et adrenaliin ja põnevus olid noormehe üle võimust võtmas, kuid staadionikatla keldrikorrusel suutis ta end kõigest välja lülitada.

«Ma magan kümnevõistluse ajal tavaliselt mitu korda. Esimesel päeval magasin peaaegu kaks tundi kuulitõuke ja kõrgushüppe vahel. Minu teivashüppevõistlus kestis nii kaua, et enne odaviskamist oli paus lühem, aga pidin ikkagi lõõgastuma.

Panin kõrvaklapid pähe ja hakkasin muusikat kuulama, aga siis ärkasin selle peale, et isa raputas mu jalgu ja käskis mul hakata odaviskeks soojendama. Ilmselt oli tore, et sain natuke puhata, muidu väsid liialt ära,» ütles Rooth.

Roothi isa lisas, et poeg võtab lõõgastumist tõesti väga tõsiselt ning põhivõistluse juurest eemale pääsemiseks mängitakse ka tihti näiteks malet. Tavaliselt on neil võistlustel kaasas täispuhutav madrats, mille peal võistluse vahel lõõgastuda. Spordikotist saab padi ja pusast tekk.

Kuid kas unest ärkamiseks ja võistlusvaimu sisse saamiseks liialt palju aega ei kulu? «Kui pead oda viskama 75 000 pealtvaataja ees, ärkad jälle üsna ruttu üles, uskuge mind,» vastas Rooth ja naeris.

Rooth tuli Pariisi olümpial kümnevõistluse kullale rahvusrekordit tähistava 8796 punktiga. Teine oli saksalne Leo Neugebauer (8748) ja kolmas Grenada kergejõustiklane Lindon Victor (8711). Janek Õiglane sai isikliku rekordi 8572 punktiga viienda ja kuni teivashüppeni medalimängus olnud Johannes Erm 8569 punktiga kuuenda koha.

Tagasi üles