Ajakirjanik: kaks eestlast proovivad WRC tipptiimidele muljet avaldada (1)

Copy
Robert Virves ja Ott Tänak.
Robert Virves ja Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kreeka MM-rallil tuli Ott Tänakul leppida teise kohaga, kuid WRC2-arvestuses oli kuni viimase katseni võidus kinni Robert Virves ja juunioride seas tuli maailmameistriks Romet Jürgenson. Ralliportaali DirtFishi ajakirjanik Alasdair Lindsay arvab, et Eesti rallispordil on Tänaku-järgseks ajastuks plaan paigas.

Lindsay kirjutas, et kuna Tänakul tuli leppida kolmanda kohaga, siis kahanes märgatavalt võimalus, et Saaremaa rallimees võiks tänavu saada karjääri teise MM-tiitli. Kuid madalamates klassides saadud head tulemused vihjasid, et kui Tänak otsustab kiivri varna riputada, siis on järelkasv kohe võtta.

Akropolise rallil said WRC2-klassi ajaloos esimest korda kaks esimest rallimeest võrdse aja, kuid Virvese ees tuli võitjaks soomlane Sami Pajari, kes näitas ralli avakatsel parimat minekut. Lindsay mainib, et Virves pääses Kreekasse sõitma ühisrahastuse toel.

Romet Jürgenson
Romet Jürgenson Foto: @World/M-Sport

«WRC2 tempomeistrite – Oliver Solbergi, Pajari ja Yohan Rosseliga – ainuüksi samas tempos kihutamine on sel aastal olnud teiste jaoks raske väljakutse. Seda on proovinud tipptasemel kogemustega sõitjad ja nad on ebaõnnestunud.

Kui Virves ootamatult Sardiinias startis, siis oli tema viimasest stardist ralliautoga möödas kaheksa kuud. Sellest omakorda kuu hiljem saavutas ta oma esimese WRC2 poodiumikoha ja seejärel Kreekas jäi esimesest võidust 0,1 sekundi kaugusele. Oleks väga kahju, kui me ei näeks, kuidas tal läheb 2025. aastal tippautoga WRC2-sarjas,» pakkus Lindsay.

Häid uudiseid tuli aga Kreekast Eesti rallisõpradele veel. Romet Jürgenson kindlustas teise eestlasena juunioride MM-tiitli. Saavutus, milleni esimese eestlasena jõudis kaks aastat tagasi just Virves.

«Kaks aastat tagasi mängis Romet Jürgenson WRC 9 videomängu, kuid kerime aega edasi 2024. aasta septembrisse ja ta krooniti juunioride WRC meistriks. Auhinnaks terve WRC2-hooaeg: mõned etapid tulevad JWRC võiduga kaasnenud auhinnaga, ülejäänu katab FIA Rally Stari talendiprogamm, mis eestlase JWRCsse aitas,» kirjutas Lindsay.

Ta toob välja, et rallipüramiidi madalamal tasemel on teisigi eestlasi, kes kuuluvad samuti Eesti järgmisesse rallipõlvkonda. «Meenuvad Jaspar Vaher ja Karl-Markus Sei (osalesid juunioride EM-etappidel – toim). Kuid järgmisel hooajal, kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks parimatel stardikohtadel olemas kaks eestlast, kes proovivad Rally1-meeskondadele muljet avaldada.»

Tagasi üles