Jalgpalliplatsil jõhkra vigastuse saanud Norra suusaäss: tahtsin oksendada

Copy
Helene Marie Fossesholm (vasakul) koos Therese Johaugi (keskel) ja Heidi Wengiga.
Helene Marie Fossesholm (vasakul) koos Therese Johaugi (keskel) ja Heidi Wengiga. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / Scanpix

Kuulsa Therese Johaugi mantlipärijaks nimetatud Helene Marie Fossesholm sai jalgpalliväljakul peetud näidismatšis jõhkra vigastuse, mis ajas 23-aastase norralannal koguni südame pahaks.

Fossesholm osales laupäeval sponsori korraldatud jalgpallivõistlusel ning sai keset mängu toimunud kokkupõrkes teise mängijaga vigastada ning ta toimetati väljakult minema kanderaamil.

«See oli väga valus. Vaatasin oma põlvi, kõik oli paigast ära. Põlvekeder ei olnud seal, kus ta olema peaks. See oli veidi madalamal ja valel pool,» jutustas Fossesholm ajalehele VG. «Siis ma mõtlesin küll, et issand jumal.»

Fossesholm toimetati haiglasse, kus tema põlvekeder pandi tagasi oma kohale. «See oli kõige hullem. Mu nägu läks kahvatuks ja tahtsin oksendada. Aga ma ei oksendanud, kuigi tahtsin, sest see tegi haiget. Võib-olla pole ma kunagi nii suurt valu kogenud.»

Lõpetuseks võib öelda, et ilmselt oli Fossesholmi jaoks tegemist õnneliku õnnetusega. Röntgen ei näidanud põlves lahtisi luutükke ja ta võib peagi treeningutega jätkata, kui põlveturse langeb.

Fossesholm ütles, et tahtis ise jalgpalli mängida ja keegi ei sundinud teda väljakule. «Mulle meeldib jalgpall. See oli lihtsalt halb õnn. Ma pole kindel, mis täpselt valesti läks.»

Fossesholm on viimastel aastatel kannatanud tõsiste terviseprobleemide käes. Ta valmistub eelseisvaks hooajaks eratiimiga ja rahvuskoondisest eraldi.

2019. aastal 18-aastaselt MK-sarjas debüteerinud suusataja on individuaalselt teeninud MK-sarjas kaks poodiumikohta. 2022. aasta Pekingi olümpial oli ta suusavahetusega sõidus 18., 2021. aasta MMil tuli ta Norra naiskonnaga maailmameistriks ja sai suusavahetusega sõidus kuuenda koha. Seni viimase MK-stardi tegi ta 2023. aasta jaanuaris.

Tagasi üles