Kuldse põlvkonna korvpalluritel on viimane tõestamise aeg käes

Copy
Bilbao korvpallur Kristian Kullamäe (nr 77) segamas eelmisel nädalal Tallinnas peetud turniiril Napoli nimekat mängujuhti Kevin Pangost. Kullamäe taga on Kaspar Treier.
Bilbao korvpallur Kristian Kullamäe (nr 77) segamas eelmisel nädalal Tallinnas peetud turniiril Napoli nimekat mängujuhti Kevin Pangost. Kullamäe taga on Kaspar Treier. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meeste korvpalli­koondise kapten Siim-Sander Vene sõlmis eelmise nädala lõpus lepingu Ostrów Wielkopolski Staliga Poolas. Seega on peaaegu kõigil Eesti koondislastel ja koondise piirimail olevatel mängijatel kodu­klubi leitud, enamik neist mängib välismaal.

Kui Eesti jalgpallikoondise peatreener Jürgen Henn ütles enne viimast koondiseakent, et Eesti klubidest on koondisse raske pääseda, siis sama seis on ka korvpallis. Erandiks riigi valitsev meister BC Kalev/Cramo, kus on koos kodumaal mängivate eestlaste koorekiht. Koondise põhituumik jätkab aga piiri taga.

Nagu märgitud, jätkab 33-aastane Vene karjääri Poolas. Ta on kodust eemal olnud juba 18 aastat, kuid Poola polnud tema tee veel viinud. Pole vaja imestada, et seegi riik lõpuks talle ette jäi, sest aastakümnete jooksul on Poola liigas mänginud paljud eestlastest korvpallurid.

Venet ootas Stalis juba mitu aastat Tartu meeskonda vedanud Märt Rosenthal, kes sõlmis tolle klubiga lepingu juunis. Rosenthal kuulub sellesse Eesti korvpallurite kuldsesse põlvkonda, kes 2017. aastal tõstis Eesti U18-vanuseklassi koondise ja kaks aastat varem U16 koondise EMi B-divisjonist A-divisjoni. Neile pandi suuri lootusi ning mitmed selle vanuseklassi mehed kannavadki nüüd koondises põhiraskust.

Tagasi üles