Klubisid vahetanud Eesti hokimehed alustasid uut hooaega Soomes võidukalt

Copy
Robert Rooba (paremal).
Robert Rooba (paremal). Foto: Ints Kalnins

Eesti jäähokikoondise kapten Robert Rooba pidas teisipäeval uue koduklubi Kouvola KooKoo eest esimese ametliku mängu, kui aitas leivaisal Soome kõrgliiga esimeses voorus lisaajal alistada Rauma Lukko 4:3.

KooKoo asus kohtumist avakolmandikul 2:0 juhtima, kui täpsed olid kanadalased Seth Bartoni ja Riley Sawchuki, ning teise perioodi alguses kasvas eduseis koguni kolmeväravaliseks, kui sihile jõudis ka soomlane Joonas Oden.

Seejärel algas aga Lukko tagasitulek: teise perioodi lõpuks oli seis juba 2:3 ning viimase kolmandiku eelviimasel minutil õnnestus neil ülekaalust ka seis viigistada. 

Nõnda läks kohtumine lisaajale, kus edu saatis siiski KooKood: nende kangelaseks tõusis Sawchuk, kes saatis litri võrku 47 sekundit pärast lisaaja algust.

Kouvola klubi teise viisikusse kuulunud Rooba teenis mänguaega 17 ja pool minutit ning tegi kohtumise jooksul ühe pealeviske ja võitis ühe lahtiviske.

Lisaks Roobale käis Soome kõrgliiga avavoorus jääl ka teine Eesti koondislane Kristjan Kombe, kes samamoodi võidukalt debüteeris. Nimelt kolis tema üle Kuopio KalPa ridadesse ning aitas uue leivaisa 3:2 võidule SaiPa üle.

Sealjuures tegi eestlane eeltöö rootslase Filip Westerlundi tabamusele, lisaks tegid KalPa ridades skoori veel soomlased Aleksi Klemetti ja Jaakko Rissanen.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles