Ralliekspert: Tänak löödi küll pikali, aga ta esines pärast seda laitmatult lõpuni

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

Nagu tavaks saanud, hindavad tunnustatud ralliportaali DirtFish ajakirjanikud pärast iga WRC-etappi sõitjaid nende esituste põhjal. Kreeka rallil säras kõige eredamalt võidumees Thierry Neuville, kes teenis Colin Clarkilt üheksa silma kümnest. Kahe järjestikkuse rehvipurunemise tõttu kolmanda kohaga leppima pidanud Ott Tänaku nime taha kirjutas põrinažurnalist hindeks 8.

«Tänaku reedene kiirus oli muljet avaldav, täpselt nagu ka tema esitus ja kogu käitumine, mistap läks ta igati õigustatult laupäevale vastu liidrina. Tol hommikul kogetud kaks järjestikust rehvipurunemist lõid ta seejärel küll pikali, kuid Tänak teadis, et ta töö pole siiski tehtud. 

Kuigi tema MM-tiitli šansid haihtusid ühes nende purunemistega õhku, suunas ta professionaalina seejärel oma fookuse meeskondlikule arvestusele ja täitis oma ülesande laitmatult, kui kindlustas Hyundaile teise kolmikvõidu ja endale karjääri 50. poodiumikoha. 

Kas ta lahkus sellest hoolimata Kreekast, kerge pettumusenoot hinges? Ilmselt küll. Aga ta teab väga hästi, et MM-tiitli heitlus pole läbi enne, kui see on ka päriselt läbi,» kirjutas põrinažurnalist Tänaku kohta.

Colin Clarki hinded

Toyota sõitjad

Sebastien Ogier (16. koht) 7/10

Elfyn Evans (18. koht) 3/10

Takamoto Katsuta (30. koht) 2/10

Hyundai sõitjad

Thierry Neuville (1. koht) 9/10

Dani Sordo 2. koht (8/10)

Ott Tänak (3. koht) 8/10

M-Spordi sõitjad

Adrien Fourmaux (21. koht) 6/10

Gregoire Munster (katkestas) 2/10

Tagasi üles