Olümpial tuhandete naerualuseks sattunud breikar tõusis maailma esinumbriks

Copy
Austraalia breiktantsija Rachael Gunn alias Raygun.
Austraalia breiktantsija Rachael Gunn alias Raygun. Foto: Frank Franklin II / AP / Scanpix

Pariisi olümpiamängudel oma kummaliste tantsuliigutustega tuhandete spordifännide pilaobjektis langenud ja naiste breiktantsus tagatipuks veel ka viimaseks jäänud austraallanna Rachel Gunn, esinejanimega Raygun, tõusis äsja maailma esinumbriks.

Iga päev ülikoolis õppejõuna leiba teeniv 37-aastane Raygun tõusis naiste breiktantsu edetabelis esimeseks tänu maailma tantsuspordiliidu (WDSF) omapärasele süsteemile. 

Nimelt võtab WDSF edetabelit koostades arvesse iga sportlase viimase 12 kuu nelja paremat etteastet, kuid nende hulka ei saa kuuluda Pariisi olümpiamängud ega olümpia kvalifikatsioonivõistlused Shanghais ja Budapestis.

Nõnda on kõige «kallimad» võistlused maailmajao meistrivõistlused, kus Raygun mullu oktoobris ka säras, kui Okeaania tšempioniks krooniti. Võidu eest teenis ta seeläbi 1000 reitingupunkti, mis nüüd tema kontole lisati ja tänu millele ta ühtlasi maailma esinumbriks kerkis. 

Rayguni etteaste Okeaania meistrivõistlustel:

Austraallanna kasuks räägib ka veider tõsiasi, et pärast 2023. aasta detsembrit polegi breiktantsu maailmas toimunud ühtegi võistlust, kus oleks võimalik punkte teenida, seega tegelikult on ta maailma esinumber praegu tänu äärmiselt kitsale ajaaknale, mis arvestab perioodi 2023. aasta septembrist novembrini.

Kuigi maailma esinumbriks kerkimine on tõsiasi, pole sugugi kindel, kas järjekordne rambivalgusesse sattumine Rayguni jaoks ikkagi hea on. Oma olümpiaetteaste tõttu teenis ta irvhammastelt näiteks hüüdnime Känguru ning tunnistas pärast Pariisi mänge, et kogu olümpiakogemus oli tema jaoks äärmiselt ebameeldiv.

«Ma ei kujutanud ette, et võin avada ukse nii suurele vihkamisele, mis on olnud päris laastav. Kuigi lõbutsesin, võtsin asja tõsiselt. Nägin olümpia ettevalmistusega kõvasti vaeva. Andsin endast kõik. Ausalt.

Ma palun, et lõpetaksite mu pere, sõprade ja Austraalia breiktantsukogukonna ahistamise. Kõik on juhtunu tõttu palju läbi elanud. Palun neile privaatsust,» kirjutas Gunn pärast olümpiamänge.

Rayguni etteaste olümpial:

Tagasi üles