MM-tiitli võitnud Jürgenson sihib WRCd: tahan näha, kaugele jõuan

Copy
Romet Jürgenson tegeleb sportralliga alles kolmandat aastat ning saab JWRC võiduga kaasnenud auhinna toel võimaluse osaleda järgmisel hooajal WRC2-sarjas.
Romet Jürgenson tegeleb sportralliga alles kolmandat aastat ning saab JWRC võiduga kaasnenud auhinna toel võimaluse osaleda järgmisel hooajal WRC2-sarjas. Foto: @World/M-Sport

Romet Jürgenson saab järgmisel aastal võimaluse kaasa lüüa WRC2-sarjas. Veel kaks aastat tagasi arvutimängus ralliradasid nühkinud eestlane usub, et on oma potentsiaali tõestanud ning tahab nüüd panna kõik mängu, et näha, kui kõrgele õnnestub tal rallipüramiidis rühkida.

Kaks päeva enne jõululaupäeva 25. sünnipäeva tähistav Romet Jürgenson tuli pühapäeval Robert Virvese järel teise eestlasena ralli juunioride (JWRC) maailmameistriks. Mullu rahvusvahelise autoliidu (FIA) Rally Star programmiga liitunud Jürgenson ja kaardilugeja Siim Oja on teinud kiire tõusu. Ralliportaal DirtFish kirjutab, et järgmisel aastal hakkab Jürgenson WRC2-sarjas võitlema WRC meeskondade tähelepanu nimel.

Läheme aga loo alguse juurde. Järvamaalt pärit Jürgenson oli proovinud kätt rahvarallidel sõitjana, kuid 2021. aastal oli ta hoopis noore tulevikulootuse Jaspar Vaheri kaardilugeja. 2022. aasta jaanuaris tuli aga kui välk selgest taevast, et Jürgenson on pääsenud FIA Rally Star talendiprogrammi Euroopa finaali, seda WRC 9 arvutimängu kaudu.

Tagasi üles