Bruusi enda tiiva alla võtnud ülikooli peatreener: Karmen sobib meile hästi

Copy
Karmen Bruus poseerimas Tallinna lennujaamas hiljutise MM-pronksiga.
Karmen Bruus poseerimas Tallinna lennujaamas hiljutise MM-pronksiga. Foto: Martin Pedaja

Hiljuti Peruus toimunud U20 MMil naiste kõrgushüppes pronksile tulnud Karmen Bruus siirdub õppima USAsse Missouri ülikooli.

19-aastase Bruusi võimalik lombi taha siirdumine sai avalikuks vahetult pärast augusti lõpus toimunud omaealiste tiitlivõistlust, kui tema treener Kersti Viru sõnas Postimehele antud intervjuus: «Kohtusime siin tema sealse treeneriga. Karmen ütles, et vaatab: kui talle [USAs] ei meeldi, siis tuleb tagasi. Kindlasti on talle natuke vaheldust vaja.»

Ööl vastu kolmapäeva tegi ka Missouri ülikool avalikuks, et Bruusist saab nüüdsest tiiger – nimelt kutsutakse kõiki ülikooli sportlasi selle hüüdnimega. 

«Meil on äärmiselt hea meel tervitada Karmen Bruusi meie juurde,» sõnas ülikooli kergejõustikuprogrammi peatreener Brett Halter.

«Karmen on äärmiselt edukas ja töökas indiviid, sobides nõnda suurepäraselt meie kultuuriga. Tema edu maailmalaval näitab, et Karmen on üks paremaid rahvusvahelisi kõrgushüppajaid ja tema olemasolu muudab meid kindlasti paremaks,» lisas juhendaja.

Mõistagi loetleb Missouri ülikooli kodulehekülg Bruusi tutvustades üles kõik tema senised saavutused, eesotsas tänavuse MM-pronksi ja kahe aasta taguse MM-kullaga. Viimasega seoses lisatakse, et 2022. aastal valiti ta ka Eesti aasta noorsportlaseks, mis oli esimene kord, kui mõni kõrgushüppaja säärase prestiižse auhinna teenis.

Märksõnad

Tagasi üles