Ootamatult varupingile lükatud Toyota põhisõitja: olen endas väga pettunud

Copy
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Takamoto Katsutal avanes tänavu autoralli MM-sarjas suur võimalus, ent ta ei suutnud seda ära kasutada.

Juba kuuendat aastat kõige kõrgemal tasemel tiirlevast jaapanlasest sai selle hooaja eel väga eduka tiimi teine number. Olnuks võimalus ka n-ö liidriks tõusta, sest lisaks talle pidi Kalle Rovanperä taandumise järel täisprogrammi kaasa tegema vaid Elfyn Evans.

Aga Katsuta aastast on kujunenud hoopis tema karjääri üks kehvemaid. Senisest kümnest etapist vaid ühel jõudis ta poodiumile ning oli korra viies. Pooltel puhkudel on jäänud isegi esikümme püüdmatuks. Kiirust napib, aga ikka tuleb sisse ka vigu.

Nüüd, pärast järjekordset ebaõnnestumist Kreekas, otsustas Toyota jätta Katsuta sootuks tiimist välja. Tšiilis asendab teda suvel Rally1-debüüdi teinud Sami Pajari. Jaapanlane naaseb Yarise rooli hooaja kaheks viimaseks, asfaldirallideks.

«Meil tuleb puhkus pärast intensiivset suve, mis ei läinud võib-olla päris nii, nagu oleks soovinud. Ehk aitab see teha reset'i, et olla tugevamana tagasi Kesk-Euroopa ja Jaapani etappidel,» kirjutas Katsuta sotsiaalmeedias.

«Muidugi on see raske hetk ja olen endas väga pettunud. Aga tiim toetab mind, et leiaks taas hea tunde.»

Ta soovis Pajarile võistluseks ka edu.

Tšiili ralli toimub 26.–29. septembrini. Kesk-Euroopas kihutatakse oktoobri keskel, aastale tõmmatakse joon alla novembri lõpus Jaapanis.

Tagasi üles