Neuville saab järgmiseks MM-etapiks valmistuda väiksemal võistlusel, Tänak mitte

Copy
Thierry Neuville võitis Kreeka ralli.
Thierry Neuville võitis Kreeka ralli. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Autoralli MM-sarja viimane kruusaetapp peetakse kahe nädala pärast Tšiilis. Hyundai annab Thierry Neuville'ile võimaluse vajalikke lisakilomeetreid koguda väiksemalt mõõduvõtul Hispaanias.

Pole saladus, et tiimide testikilomeetrid on vägagi piiratud. Nõnda kasutatakse ära ka väiksemaid rallisid, et auto kohta infot koguda. MM-sarja liider Neuville lööb neljapäeval-reedel kaasa Hispaanias Granadas toimuval võidusõidul.

«Üritame võita lisaaega autos ning lisaks olla Tšiiliks valmis nii hästi kui võimalik,» ütles Neuville usutluses DirtFishile.

Miks ei saa sarnast võimalust tiimikaaslane Ott Tänak? Põhjus on väga lihtne. Suvel startis meie mees Läti ralliks valmistumisel kodusel Rally Estonial, mis kuulus tänavu EM-sarja arvestusse. Siis jäi Neuville tühjade pihkudega, kuigi ta soovis samuti kuskil katsetada.

«Andsime hooaja varajasemas faasis Otile võimaluse, nüüd on sama Thierry'ga. Tahame, et meie sõitjatel oleks võrdsed tingimused,» selgitas Hyundai tehniline direktor François-Xavier Demaison.

Granada rallil osaleb ka Mārtiņš Sesks, kel õnnestub Tšiili hüpata taas M-Spordi Ford Puma Rally1 autosse. Tõsi, Hispaanias kihutab lätlane Fiesta Rally2 autoga.

Järgmine, Tšiili MM-etapp toimub 26.–29. septembrini.

Kolm rallit enne hooaja lõppu on Neuville'il koos 192, Tänakul 158 punkti. Kolmas on Sebastien Ogier 154, neljas Elfyn Evans 140 silmaga.

Tasub aga meeles pidada, et viimased kaks etappi, Kesk-Euroopas ja Jaapanis, toimuvad asfaldil. Ehk kui kruusal kaotab esimesena startija rajapuhastajana aega, siis kõval kattel annab see lähtekoht eelise. Tee muutub lihtsalt järjest mustemaks.

Tagasi üles