VIDEO Sébastien Loeb õnnitles eestlastest maailmameistreid

Copy
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb Foto: @World/M-Sport

Nädalavahetusel tulid Romet Jürgenson ja kaardilugeja Siim Oja autoralli juunioride maailmameistriks. 2001. aastal sama tiitli võitnud, nüüdseks üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb saatis eestlastele südamliku õnnitlusvideo.

«Tere, Romet ja Siim! Saadan teile väikese sõnumi, millega soovin teid õnnitleda juunioride MM-tiitli puhul. Tegite suurepärast tööd. Loodan, et see töötab teie kasuks samamoodi, nagu ta tegi seda minu jaoks.

Kui ma tulin 2001. aastal juunioride maailmameistriks, see oli tükk aega tagasi, siis see oli minu jaoks oluline samm, et jõuda järgmistesse võistlusklassidesse. Loodetavasti on see ka teile järgmise hooaja suhtes hea uudis ja loodan, et jätkate samas vaimus edasi. Palju edu tulevikuks!» rääkis Loeb videos.

Loeb tegi 2001. aastal ka MM-debüüdi WRC-autoga, kui tuli oma esimesel stardil San Remos teiseks. Järgmisel hooajal noppis ta oma karjääri esimese võidu Saksamaal ning 2003. aastal tuli sarja kokkuvõttes teiseks. Alates 2004. aastast kuni 2012. aastani võitis ta üheksal hooajal jutti MM-tiitli.

Loeb oli ajaloo esimene juunioride maailmameister ning pärast teda on selle tiitli märkimisväärsetest sõitjatest võitnud näiteks Dani Sordo (2005), Sébastien Ogier (2008), Craig Breen (2011) ja Elfyn Evans (2012).

Viimasel neljal aastal on pooled juunioride MM-tiitlitest rännanud Eestisse. Kui tänavu võitis Jürgenson, siis esimese eestlasena tuli juunioride maailmameisteriks Robert Virves, seda 2022. aastal. Mullu võidutses iirlane William Creighton ja 2021. aastal soomlane Sami Pajari, kes tänavu lööb MM-sarjas osaliselt kaasa Rally1-autoga ja võitleb WRC2-sarja MM-tiitli nimel.

Tagasi üles