Tugevama tiimi vahva võit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Soo on tõstnud käed taeva poole, vanameister Andre Pärn juubeldab koos noortega – Rapla võit vallandas võimsa emotsiooni.
Janar Soo on tõstnud käed taeva poole, vanameister Andre Pärn juubeldab koos noortega – Rapla võit vallandas võimsa emotsiooni. Foto: Kaspar Kallip

«Kui jõuame medalini, siis on see senise karjääri tipphetk, kui aga jääme neljandaks, siis see on ju kõige ebameeldivam koht, mida võib saada,» vaagis Rapla Piimameister Otto peatreener Indrek Ruut pärast Eesti meistriliiga veerandfinaali võitu TTÜ üle. Rapla jõudis nii kaugele esimest korda.



Ruudu hinnangul pole mõtet poolel teel suuri sõnu loopida. Juba reedel alustatakse poolfinaalseeriat Tartu Ülikooliga, ees ootab veel ka vähemalt pronksiseeria. Noore treeneri arvates on nad võimelised medali eest võitlema.

Veerandfinaalseeria viimaseks jäänud kohtumine kulges algusest lõpuni pingeliselt, kumbki  meeskond ei suutnud otsustavalt ette pääseda ning lahendus saabus alles lõpuminutite loteriis – 68:62 Raplale. «Mis mängu meie kasuks kallutas? Ma arvan, et see oli lihtsalt õnn ja me olime meeskonnana tugevamad,» lausus Ruut. «Kõik see kiilaspäisus ja vuntside kasvatamine… meil on tõesti ühtne seltskond.»

15 punktiga Rapla parimaks kerkinud Rait-Riivo Laane tõstis esile fännide toetust, Rapla publik olevat nagu kuues mees platsil. Tribüünidelt tulnud abi andis platsil rassivatele meestele lisajõudu. «Tundus, et olime kehaliselt paremas seisus, tahtsime ja jaksasime rohkem,» uskus ta.

TTÜ spordihoones tekkis tõesti tunne, nagu viibiks Rapla kodumängul – provintsimeeskonna fännide ergutuskisa lämmatas üliõpilastiimi vaiksed poolehoiuavaldused. Kodumeeskonna parima osa moodustasid hoopis tantsutüdrukud, kes korraldasid suurel vaheajal korraliku akrobaatika ja pealtpaneku show.    

Laupäevase mängu eel oli aga Ruut ebakindel, ta pelgas, et mängijad tunnetavad taganemistee olemasolu ega suuda anda endast maksimumi. «Arvasin, et seeria saab lõpu alles teisipäeval Raplas,» nentis ta. «Tegelikult ma natuke isegi tahtsin seda viiendat mängu, see oleks andnud noortele meestele veel tugevama karastuse.»

Kõigest 18-aastane Laane tunnistas, et võiduaimdusest tekkinud pinged olid täiesti olemas. «Hommikul olid juba liblikad kõhus, erilist play-off-mängude kogemust mul ju pole, mulluse seeriaga ei saa seekordset võrrelda. Tänavu olime TTÜ vastu soosikuseisuses,» rääkis ta.

Laane oli just see, kes meeskonna jaoks raskel hetkel sooritas vaheltlõike ja sopsas vajaliku kolmese. Ruudu hinnangul sai noor mängujuht oma tööga väga hästi hakkama. «Vestlesin Laane tulevikust ka Eesti koondise peatreeneri Tiit Sokuga ja usun, et lähiaastatel peab nii mõnigi seni end koondise mängujuhina mugavalt tundnud mees hakkama oma koha eest tõsiselt võitlema,» vaatas treener tulevikku.

Kuigi mullu pronksi võitnud TTÜ meeskonnale jäi tänavu poolfinaali uks suletuks, ei pidanud peatreener Heino Lill hooaega ebaõnnestunuks. Ta märkis, et nii mõnedki mängijad arenesid ja kui sama seltskonda õnnestub veel paar aastat koos hoida, peaks sealt sündima hea meeskond.

Veerandfinaalseeriast rääkides astus aga Lill Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaaga ühte paati – ülikogenud treeneri hinnangul soosisid vilemehed Rapla meeskonda.

«Ma ei ole tahtnud varem sellel teemal sõna võtta, kuid Rapla oli siin selges soosingus – nemad mängivad vea piiril, aga meil on protokollis 30 viga nende 22 vastu. See on ju täielik jama, mis siin toimub,» sajatas ta. «Enne Raplas peetud mängu ütles isegi üks kohalik inimene, et ega teil lasta siin võitu kätte saada…. Olen Kuusmaaga sada üks protsenti nõus – panen videod kokku ja las kohtunikud vaatavad need üle. Teeme koolituse, kui nad veel vilistada tahavad.»

Tabloo
Korvpall

TTÜ – Rapla Piimameister Otto 62:68
TTÜ: Makke 16, Pilk 12, Keres 12, Akenpärg 10, Kaja 4, Pudet 4, Arnold 2, Keedus 2.
Rapla: Laane 15, Pärn 14, Soo 13, Kaldre 11, Kajupank 8, Antson 4, Ringmets 3.
Rapla võitis seeria 3-1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles