Soome ainsa F1-sõitja kohale kogunesid tumedad pilved

Copy
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: YURI KOCHETKOV / EPA / SCANPIX

35-aastase soomlase Valtteri Bottase F1-karjääri kohale kogunesid tumedad pilved, kirjutas Soome meedia. 2025. aastal on 20 sõitjakohast vakantsed vaid kaks ning ühele neist ihub hammast Bottas, kuid tema tõenäosus see koht endale saada on muutunud väiksemaks.

Soome meedia viitab portaalile Autosport, kus kirjutatakse, et suure tõenäosusega haarab praegu Sauberi nime, kuid aasta pärast Audiks muutuv meeskond endale Nico Hülkenbergi kõrvale teiseks sõitjaks kollanoka Gabriel Bortoleto.

Autospordi andmetel on 19-aastase praegu F2-sarjas sõitva brasiillase aktsiad viimasel ajal veelgi tugevnenud ning kuuldavasti on ta tehingule Sauberiga lähedal.

Ajalehe allikate sõnul on meeskonna juhtkond Bortoleto palkamisest veelgi rohkem huvitatud pärast mõne nädala eest toimunud Monza etappi, kus Bortoleto suutis viimaselt kohalt startides põhisõidu võidu noppida.

Ühtlasi on Bortoleto F2-sarja, kus teeb kaasa ka Paul Aron, üldarvestuse teine. Samas on ta McLareni noortetiimi liige, kuid Autospordi andmetel pole Inglismaa meeskond vastu, kui nende juunior leiab F1 sõitjakoha mõnes teises meeskonnas.

Tänavu keeravad Sauberi F1-autode rooli hiinlnane Guanyu Zhou ja Valtteri Bottas. Zhou on toonud meeskonda palju sponsorraha, kuid tema jätkamist F1-sarjas on pikka aega peetud ebatõenäoliseks.

Bottas on seevastu avalikult öelnud, et soovib jätkata vormel 1s ja Sauberiga, millest saab järgmise hooaja järel Audi tehasemeeskond. Praktikas olekski Bottase ainsaks võimaluseks kuninglikku sarja jääda lepingupikendus praeguse meeskonnaga, sest teine vaba koht kuulub energiajoogifirma Red Bulli meeskonnale RB ning sinna pannakse suure tõenäosusega mõni nende kasvandik.

Sauber on olnud käimasoleval hooajal selgelt halvim meeskond, ainsa tiimina pole nad teeninud ühtegi punkti. Bottase hooaja parimad tulemused on 13. kohad Monacos ja Kanadas. Sel nädalal toimub F1 ja F2 etapp Aserbaidžaanis Bakuu tänavarajal.

Tagasi üles