Ameeriklanna tegi rekordiliselt kiiresti maakerale tiiru peale

Copy
Lael Wilcox
Lael Wilcox Foto: Lael Wilcox / Instagram

USA ultrasportlane ja -rattur Lael Wilcox alustas ja lõpetas oma teekonda Chicagos. Maakerale tiiru peale tegemiseks ehk 29 169 km läbimiseks kulus tal 108 päeva, 12 tundi ja 12 minutit.

Eelmise tippmargi purustas ta 16 päevaga. Selle püstitas 2018. aastal Šotimaa rattur Jenny Graham, kelle teekond kestis 124 päeva ja 11 tundi.

38-aastane Alaskalt pärit sportlane alustas oma teekonda kondijõul 28. mail, selle käigus külastas Wilcox nelja erinevat maailmajagu ja sõitis läbi 21 riigi, enne kui otsaga tagasi Chicagosse jõudis. Ta sõitis oma rattaga 14 tundi päevas. «Mul oli nii lõbus. Tundsin, et oleksin võinud igavesti sõita,» kirjutas Wilcox sotsiaalmeedias.

Wilcoxi reis nägi välja selline: pärast Chicagot suundus ta New Yorki, kust ta lendas Portugali. Seejärel sõitis ta läbi Saksamaa, üle Alpide, mööda Balkani poolsaart ja lõpuks Türgist Gruusiasse. Siis lendas ta Austraaliasse, sõitis Perthist mööda lõunarannikut Brisbane'i, kust hüppas Uus-Meremaale viiva lennuki peale. Pärast mõlema saare läbimist lendas ta oma kodulinna Anchorage'i, sõitis Los Angelesse ja seejärel Chicagosse.

Wilcoxi rekord võib juba ohus olla. 25-aastane India ultrasportlane Vedangi Kulkarni on 65 päevaga läbinud umbes 7700 km. Ka tema eesmärk on teha maakerale tiir peale 110 päevaga.

Tagasi üles