Inglismaa jalgpalliliit süüdistab tippmängijat rassistliku märkuse tegemises (2)

Copy
Rodrigo Bentancur (vasakul) ja Heung-Min Son (paremal).
Rodrigo Bentancur (vasakul) ja Heung-Min Son (paremal). Foto: Scanpix / Action Images via Reuters

Tottenham Hotspuri keskpoolikule Rodrigo Bentancurile on Inglismaa jalgpalliliit esitanud süüdistuse rassistliku märkuse eest meeskonnakaaslase Heung-Min Soni kohta. 

Juunis küsis Uruguay televisioonis saatejuht Bentancurilt tema tiimikaaslase Heung-Min Soni mängusärki, enne kui pallur vastas: «Soni oma? See võib olla seal ka Soni nõbu, sest nad näevad kõik ühesugused välja.»

Uruguay jalgpallur vabandas hiljem sotsiaalmeedias, et tegu oli lihtsalt väga halva naljaga. 

BBC vahendab, et Inglismaa jalgpalliliit (FA) süüdistab Bentancuri alaliidu reeglite rikkumises väärkäitumise eest seoses meediaintervjuuga. «Väidetavalt käitus Tottenhami keskväljamees ebasobival viisil ja/või kasutas solvavaid sõnu ja/või tõi halba mainet. Mis teeb olukorra veel tõsisemaks, on asjaolu, et märkus sisaldas otsest või kaudset viidet rahvusele ja/või rassilisele ja/või etnilisele päritolule,» kirjutab Briti ringhääling.

«Ma olen Bentancuriga rääkinud. Ta tegi vea ja on minu ees vabandanud. Ta ei tahaks kunagi tahtlikult midagi solvavat öelda. Me oleme nagu vennad ja selles suhtes pole midagi muutunud,» vahendas BBC Soni sõnu.

Mis puutub karistusse, siis Lõuna-Ameerikast pärit jalgpallurit võib FA reeglite järgi oodata 6–12 mängu pikkune võistluskeeld. Bentancuril on 19. septembrini aega, et süüdistusele vastata.

Tagasi üles