Ogier ei murra Toyotale antud lubadust

Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Sebastien Ogier' lootused üheksandale autoralli MM-tiitlile võisid möödunud nädalavahetusel saada lõpliku löögi. Sellest hoolimata peab prantslane oma lubadusest kinni ning osaleb selle hooaja kolmel viimasel etapil.

Kaheksakordne tšempion pidi sel aastal võtma rahulikult nagu mullugi. Ehk osalema vaid valitud etappidel, mis talle endale sobivad. Enne Kreeka rallit andis Ogier Toyotale lubaduse, et osaleb kõigil järgmistel rallidel ja võitleb taas tiitli nimel.

Ta oli liikumas Kreeka MM-rallil teise koha ja pühapäevaste suurimate punktide kursil. Viimase kiiruskatse alguses sõitis ta aga rajalt välja ning käis masinaga üle katuse. Kuigi ta suutis pärast 20-minutilist remonditööd sõitu jätkata, siis oli suur mäng mängitud.

Sõitjate üldarvestuses langes Ogier kolmandaks ning jääb liidrist Thierry Neuville'ist maha 38 punktiga.

Prantslase sõnul ei ole MM-tiitel tema peamine eesmärk. «Mina tulin rallisid nautima. Raske on seda öelda, aga ma ei pööra liiga palju tähelepanu tiitlile ja see ei tähenda mulle nii palju. Ma ei ütle seda sellepärast, et Kreeka ralli ei õnnestunud. Rääkisin sellest juba enne starti. Kui mul on võimalus võidelda tiitli pärast, siis teen seda,» vahendas Toyota piloodi sõnu rallyjournal.com.

Sel hooajal Ogier korra muutis plaane ja on osalenud rohkematel rallidel, kui esialgu oli plaanis. Nüüd tundub aga tõenäoline, et Toyota kaotab nii sõitjate kui ka meeskondade arvestuses tiitlid Hyundaile. Kas Ogier jääb oma muudetud plaani juurde ja on ülejäänud rallidel stardis? «Ma andsin meeskonnale lubaduse. Ma ei riku seda kohustust,» selgitas Ogier väljaandele.

Järgmine etapp peetakse kahe nädala pärast Tšiilis. Pärast seda on kalendris veel Kesk-Euroopa ja Jaapani asfaldirallid.

Tagasi üles