Vormel 1 sarjas langetati tähtis otsus (2)

Copy
Oscar Piastri (vasakul) ja Lando Norris (paremal).
Oscar Piastri (vasakul) ja Lando Norris (paremal). Foto: Scanpix/AFP

Vormel 1 tänavuse hooaja teisel poolel on asi ääretult põnevaks kiskunud. Kaheksa etappi enne selle hooaja lõppu keeras McLareni meeskond veel särtsu juurde: esisõitjaks määrati Oscar Piastri asemel Lando Norris, kes hakkab üldarvestuse liidrit Max Verstappenit (Red Bull) jahtima.

Juba hooaja alguses näis, et Verstappen sõidab kergele ning järjekorras neljandale meistritiitlile. Viimastel etappidel on asi põnevaks läinud.

MM-sarja sõitjate arvestuses edestab Verstappen Norrist 62 punktiga, viimase tiimikaaslane Piastri on neljas ja kaotab hollandlasele 106 silmaga. Konstruktorite arvestuses on Red Bulli vahe McLareniga vaid kaheksa punkti.

Varem soovis McLaren sõitjaid võrdselt kohelda. Nüüd teatati, et esisõitjaks määrati Norris. Meeskonnajuhi Andrea Stella sõnul pannakse panused britile, kuid tiimi vajadused on siiski esikohal.

Ta tõi intervjuus BBCga näitena Monza etapi, kus teisel kohal olnud Piastri möödus liidrist Norrisest. Olukord muutus pärast seda McLarenile halvemaks, sest australlane oli küll liider, kuid Norris kukkus kolmandaks. Itaalias peetud etapil triumfeeris Ferrari piloot Charles Leclerc, McLareni mehed jagasid poodiumi kaht viimast kohta.

Sel nädalavahetusel peetakse vormel 1 selle hooaja 17. etapp Bakuus.

Tagasi üles