Valgevenega vastamisi loositud Eesti koondis keeldub mängust (6)

Copy
Eesti rannajalgpallikoondis.
Eesti rannajalgpallikoondis. Foto: Jose Manuel Alvarez / BSWW

Itaalias toimuva Euroliiga superfinaali sõelmängudesse jõudnud Eesti meeste rannajalgpallikoondisele loositi veerandfinaali vastaseks Valgevene, kuid meie mehed nende vastu ei mängi.

Eesti rahvuskoondis alistas teisipäeval viimases alagrupimängus Saksamaa lisaajal tulemusega 5:4, millega jäädi enda alagrupis kolmandaks ja saadi koht turniiri kaheksa parema hulgas. 

Neljapäeva õhtul loositi Eestile vastaseks Valgevene, kuid agressorriigi vastu eestlased ei mängi. Vastav otsus tehti juba varem, kuna omavaheline kohtumine oli teoreetiliselt võimalik varasematel turniiridel ja loosimistel. Täna kinnitati oma seisukoht veelkord üle, vahendab Eesti Jalgpalli Liit.

«Kui vastaseks peaks tulema Valgevene, oleme omavahel meeskonnaga kokku leppinud, et nendega me ei mängi. Läheme rivistusele, laulame kõva häälega Eesti hümni ära ja siis lahkume platsilt. Oleme meeskonnaga 100 protsenti üksmeelel, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei kuulu hetkel spordiväljakutele!» vahendas Eesti koondise väravavahi Kaspar Kotteri sõnu sport.tv3.ee.

Seega teenis Valgevene loobumisvõiduga pääsu poolfinaali. Eesti jaoks jätkub turniir mängudega 5.–8. koha nimel.

Tagasi üles