Kaks tonni kokaiini! Endist jalgpallurit süüdistatakse narkokaubanduses

Copy
Kokaiin. Pilt on illustreeriv.
Kokaiin. Pilt on illustreeriv. Foto: Scanpix/AFP

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas mänginud Ronnie Stami kahtlustatakse kahe tonni kokaiini ebaseaduslikus käitlemises ja salakaubaveos. Väidetavalt oli ta narkomaailmas tähtis tegija.

40-aastane hollandlane vahistati juunis koos oma vanemate, venna ja tüdruksõbraga. Kõiki kahtlustati narkokuritegudes ja rahapesus, sellest ajast saadik on endine jalgpallur viibinud vahi all. Stam on ainus pereliige, kes on endiselt vahi all. Tema advokaat taotles tema ajutist vabastamist. Kohus siiski keeldus, sest oli oht, et ta põgeneb Dubaisse.

Hollandis Bredas asuvas kohtus esitas prokurör tõendid, Stami süüdistatakse veidi üle kahe tonni kokaiini käitlemises ja salakaubaveos. «Stam oli narkomaailmas üks peamisi tegijaid,» vahendas prokuröri sõnu väljaanne The Sun.

Stam esindas Inglismaa klubi Wiganit aastatel 2010–2013. Ta jooksis kõrgliigas väljakule 62 mängus. Klubiga triumfeeriti ka Inglismaa jalgpalli karikavõistlustel. Varem on Stam mänginud ka Hollandi klubis Twente, kellega ta võitis 2010. aastal riigi meistritiitli.

Tagasi üles