Agressorriigiga mängust keeldunud Eesti koondise kapten: saame Ukraina lipud õlgadele ning laulame hümni (3)

Copy
Eesti rannajalgpallikoondis.
Eesti rannajalgpallikoondis. Foto: Eesti rannajalgpallikoondis / Facebook

Itaalias toimuva Euroliiga superfinaali sõelmängudesse jõudnud Eesti meeste rannajalgpallikoondisele loositi veerandfinaali vastaseks Valgevene, kuid meie mehed nende vastu ei mängi.

Vastav otsus tehti juba varem, kuna omavaheline kohtumine oli teoreetiliselt võimalik varasematel turniiridel ja loosimistel. Eile kinnitati oma seisukoht veelkord üle, vahendab Eesti Jalgpalli Liit.

«Me olime sellega arvestanud, et nii võib minna ja kui loosimistulemus selgus, oli meeskonna otsus 100 protsenti üksmeelne. Me ei mängi Valgevenega seoses Ukrainas toimuva agressiooniga, mida Valgevene toetab.

Saame Ukraina naiskonna mängijatelt lipud õlgadele ning astume liivale, et laulda Eesti hümni ning seejärel lahkume väljakult, jättes Valgevene ja korraldajad üksinda mõtlema selle üle, kas agressorriigi sportlased peaksid osalema EMil.

Toetame Ukrainat ja nende rahvast ning loodame, et ühel päeval lõpeb see õudus, mida Venemaa ja Valgevene üheskoos Ukraina pinnal korda saadavad! Uhke nende kuttide ja eestluse üle!» kirjutas sotsiaalmeedias koondise kapten Kristian Marmor.

Seega teenis Valgevene loobumisvõiduga pääsu poolfinaali. Eesti jaoks jätkub turniir mängudega 5.–8. koha nimel.

Tagasi üles