Merel kadunuks jäänud noorsportlase juhtumis selgusid uued detailid

Copy
Medhi Narjissit (ekraanil) mälestati eelmisel nädalal enne Prantsusmaal peetud ragbimängu.
Medhi Narjissit (ekraanil) mälestati eelmisel nädalal enne Prantsusmaal peetud ragbimängu. Foto: Scanpix/AFP

Suvel enne Lõuna-Aafrikas peetud ragbiturniiri algust ujuma läinud 17-aastane Prantsusmaa noortekoondislane Medhi Narjissi jäi merele kadunuks. Kuu aega hiljem on päevavalgele tulnud uus info. 

Kaplinnas peeti suvel viie riigi alla 18-aastaste noormeeste ragbiturniir, kuid pärast traagilist õnnetust muudeti see nelja riigiga turniiriks. Prantsusmaa noortekoondislane Narjissi läks merre ujuma ja jäi kadunuks.

Prantsusmaa ragbiliit (FFR) teatas, et kadumise põhjuseks oli osaliselt halvasti korraldatud treening. Rannas olevaid hoiatusmärke eirati või jäeti tähelepanuta ning seansi järelevalve oli halvasti kontrollitud. «Otsus korraldada treening Dias Beachi juures meres võeti vastu, ilma et oleks arvestatud selle koha lainete ja kivide ohtlikkust,» märkis FFR.

Alaliit küsitles kõiki treeningul osalenud töötajaid ja mõningaid mängijaid. Pole veel teada, kas juhtunu eest karistusi määratakse, sest uurimine veel käib.

Merel kadunuks jäänud poisi isa Jalil Narjissi kritiseeris treeningut teinud inimesi: «See ei olnud õnnetus, vaid oli põhjustatud. Nad mängisid meie laste eludega.»

Tagasi üles