Miljonibarjäär murtud: isegi maailmarekordiline pakkumine lükati tagasi

Copy
Keira Walshi eest pakuti Barcelonale üle miljoni euro.
Keira Walshi eest pakuti Barcelonale üle miljoni euro. Foto: Javier Borrego/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Meeste jalgpallis liikuvad rahasummad on ammu liikunud tavainimesele hoomamatusse kosmosesse. Selle kiiluvees sõuab aga üha kiiremini edasi ka naistevutt, kus esmakordselt tehti ühe mängija kohta rohkem kui miljoniline pakkumine.

Londoni Arsenal soovis Euroopa parimast klubist Barcelonast tuua kodumaale tagasi Inglismaa koondislase Keira Walshi ning BBC andmetel pakkus Kataloonia klubile 1,1 miljonit eurot. Kuid pakkumine lükati tagasi, Inglismaal sulgus reedega üleminekuaken ja seda tehingut ei tule.

Seejuures oli Walsh kahe aasta eest osaline toonases maailmarekordilises üleminekus - Barcelona maksis tema eest Manchester Cityle 400 000 naela (umbes 470 000 eurot).

Walshil on lepingut järel veel aasta ja ta on juba teatanud Barcelonale, et ei pikenda seda. Seega lahkuks ta valitseva Meistrite liiga ja Hispaania meistri ridadest järgmisel suvel vabaagendina.

Barca peatreener Pere Romeu teatas meediale, et Walsh on võtmemängija ja tema lahkumisest pole juttugi.

Naiste üleminekusumma praegune maailmarekord jääb aga jätkuvalt 810 000 euro kanti - selle summa eest ostis USA klubi Bay FC veebruaris Madridi Realilt 23-aastase Zambia koondislase Racheal Kundananji. Tegemist on esimese Aafrika jalgpalluriga nii naiste kui ka meeste arvestuses, kelle eest on makstud üleminekusumma maailmarekord.

Tagasi üles