Lähedastel ei õnnestunud täita endise Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri viimast soovi (1)

Copy
Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson Foto: KICKI NILSSON / AFP / Scanpix

Eile toimusid endise Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri Sven-Göran Erikssoni matused. Nüüd selgus, et lähedastel ei olnud võimalik täita tema viimast soovi.

Erikssoni matused peeti Rootsis tema kodulinnas Torsbys. Ta suri 26. augustil raske haiguse tagajärjel, olles 76 aasta vanune.

Ajalehe Aftonbladet andmetel soovis Eriksson, et tema tuhk puistataks Värmlandi maakonnas asuvasse Frykeni järve, mille ääres ta veetis suure osa oma elust.

Kehtivate seaduste tõttu ei olnud see aga võimalik, mistõttu puistati rootslase põrm tema kodu lähedale maapinnale.

Matustest võttis osa üle 600 inimese: teiste seas oli kohal ka endine Inglismaa jalgpallikoondise kapten David Beckham ning Erikssoni järel Inglismaa koondise peatreeneriks saanud Roy Hodgson.

Erikkson andis selle aasta alguses teada, et põeb ravimatut vähki. Eluajaks anti talle maksimaalselt üks aasta.

Erikksoni tegi treenerina muljet avaldava karjääri. 1982. aastal viis ta Göteborgi IFK UEFA karikavõitjate karikasarja võitjaks, mis sillutas tee juba suurklubidesse. Aastatel 2001–2006 töötas ta Inglismaa meeste jalgpallikoondise peatreenerina. Hiljem juhendas ta ka nii Mehhikot kui ka Elevandiluurannikut, Manchester Cityt, Leicester Cityt ning erinevaid Hiina klubisid.

Tagasi üles