Heina selja taha löödi kolm väravat ja Valladolid sai kaotuse (1)

Copy
Karl Jakob Hein (nr 13).
Karl Jakob Hein (nr 13). Foto: Â'Manuel Blondeau/AOP.Pre/SIPA/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise väravavaht Karl Jakob Hein tegi Hispaania kõrgliiga viiendas voorus Valladolidi ridades kaasa terve kohtumise, kuid tema leivaisa kaotas 1:3 Celta Vigole.

Valladolid jäi võõrsil toimunud kohtumises kaotusseisu 22. minutil, kui Hugo Alvarez pääses Heinaga väravasuul vastakuti ja lõi palli värava keskele ning pettis eestlase ära. 35. minutil jäi Valladolid 0:2 kaotusseisu, värava autoriks oli Borja Iglesias. Esimese poolaja lõpus oli õhus, et Hein peab penaltit tõrjuma, kuid VARi otsusega Celta Vigo penaltit ei saanud.

50. minutil lõi Valladolid ühe värava tagasi, kui Raul Moro sai kiirrünnakusse ja lõi palli kindlalt Celta Vigo võrku. Valladolidil oli võimalus viigistamiseks, kuid selleni ei jõutud ning mängu tõi olulise muutuse 82. minut, kui Valladolidi poolkaitsja Mario Martin tõmbas vastase jõuliselt maha ja sai punase kaardi.

Loetud minutid hiljem jõudis Celta Vigo väravani, kuid VAR võttis selle tagasi, sest söötja oli ülinapilt suluseisus. Esimesel üleminutil saatis neid aga edu ja 3:1 värava lõi Karl Jakob Heina taha kreeklane Anastasios Douvikas.

Valladolid on 20 meeskonnaga liigas nelja punktiga 17. kohal, Celta Vigo tõusis tänu kolmele võidupunktile üheksandalt tabelirealt neljandaks. Juhib täiseduga Barcelona, nende kannul on punktilise kaotusega, aga hetkeseisuga mängu rohkem pidanud Madridi Real ja Villarreal.

22-aastane Hein liitus natuke rohkem kui kuu tagasi laenulepinguga Londoni Arsenalist Hispaania kõrgliigaklubisse Valladolid. Pärast seda on Hein esiväravavahi koha kindlalg enda käes hoidnud.

Oma debüüdi tugevuselt Euroopa kolmandas liigas tegi Hein 19. augustil, kui kuulus Valladolidi koosseisu 1:0 võidumängus Espanyoli vastu. Pärast seda saadi 0:3 kaotust võõrsil Madridi Realilt, mängiti väravateta viiki Leganesega ja augusti viimasel päeval kaotati 0:7 Barcelonale, seda jällegi võõral väljakul.

Tagasi üles