Piastri võitis karjääri teise F1 etapi

Copy
Bakuu F1 etapi võitja Oscar Piastri.
Bakuu F1 etapi võitja Oscar Piastri. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Täna Aserbaidžaanis Bakuu tänavarajal toimunud F1-hooaja 17. etapi võitis austraallane Oscar Piastri (McLaren), kelle jaoks on tegemist karjääri teise etapivõiduga. Teiseks tuli Charles Leclerc (Ferrari) ning eelviimasel ringil kerkis kolmandaks George Russell (Mercedes), kui omavahel põrkasid kokku kolmanda koha nimel võidelnud Sergio Perez (Red Bull) ja Carlos Sainz (Ferrari), kes mõlemad katkestasid.

Leclerc sai Bakuus startida parimalt stardikohalt neljandat aastat järjest, kuid 26-aastane monacolane on jätkuvalt Aserbaidžaanis võiduta. Õnn soosis hoopis kolm aastat nooremat Melbourne’ist pärit Piastrit, kes noppis tänavuse Ungari GP võidu kõrvale karjääri teise esikoha kuninglikus sarjas.

Kõige ärevamad hetked sõidus rullusid lahti 50. ringil, kui selgelt kulunumate rehvidega sõitnud Leclerc sattus Perezi rünnakute alla. Mehhiklane prooviski peasirgel Leclercist mööduda, kuid ei suutnud seda teha. Seepeale sai Perezist uuesti mööda Sainz, kuid järgmisel sirgel põrkasid Red Bulli ja Ferrari sõitja kokku ja põrutasid seina.

Mõlemad mehed olid sunnitud sõidu katkestama ning võistlus lõppes virtuaalse turvaautoga. Seeläbi tõusis poodiumi viimasele astmele Russell, kes alustas võistlust viiendalt kohalt.

Veelgi suurema tõusu tegi kvalifikatsioonis lati alt läbi läinud Lando Norris (McLaren). 15. positsioonilt lähte saanud inglane suutis lõpuks kerkida neljandaks, mõned ringid enne lõppu sai ta mööda alles viienda kohaga leppima pidanud Max Verstappenist (Red Bull).

Kuues oli Fernando Alonso (Aston Martin), seitsmenda ja kaheksanda koha said Williamsi sõitjad Alex Albon ja Franco Colapinto. See tähistas Suurbritannia meeskonna jaoks tänavu esimest korda, kui nad pääsesid mõlema sõitjaga esikümnesse.

Esikümne lõpetasid boksiteelt alustanud Lewis Hamilton (Mercedes) ja oma teisel F1 etapil osalenud inglane Oliver Bearman (Haas).

Punktitabeli esimesena jätkab 313 punktiga Verstappen, teine on Norris (254 p), kolmas on Leclerc (235 p) ja neljas Piastri (222 p). Ainsa muutusena esikümnes kerkis Russell mööda Perezist ja tõusis seitsmendaks, mõlemal on 143 punkti.

Järgmine F1 etapp toimub juba vähem kui nädala pärast Singapuris.

Tagasi üles