Peatreener Mihkelsi EM-medalist: pisara võttis kohe silma (1)

Copy
Eliitklassi esikolmik (vasakult): hõbemedalist Olav Kooiij, võitja Tim Merlier ja pronksmedalist Madis Mihkels.
Eliitklassi esikolmik (vasakult): hõbemedalist Olav Kooiij, võitja Tim Merlier ja pronksmedalist Madis Mihkels. Foto: Olivier Matthys/EPA/Scanpix

Madis Mihkels tuli täna esimese eestlasena maanteeratturite grupisõidu Euroopa meistrivõistlustel esikolmikusse, kui sai kaela pronksmedali. Eesti koondise peatreener Alo Jakin tunnistas, et salamisi Mihkelsilt medalit oodati.

Belgias Heusden-Zolderi ja Hasselti linnade ümbruses peetud meeste 222,9-kilomeetrise grupisõidu finišis näitas suurepärast positsioonivalikut Mihkels, kes suutis viimaste meetritega pressida end võistlejaterivis koguni kolmandaks.

«Madisel oli usk, et ta suudab eliitklassis medali võita ja seepärast uskusime seda meie ka, aga välja ei öelnud,» ütles Eesti maanteeratturite koondise peatreener Alo Jakin pressiteate vahendusel.

Jakin ei teinud saladust, et koondise plaan oligi Mihkelsi peale sõita. «Positiivselt üllatas Karl Patrick Lauk, kes jäi tema juurde kõige kauemaks. Ta oli nagu must hobune, kes oli peidus kogu aeg, ent lõpus oli olemas.

Madis kasutas finišispurdis ära oma väga head nina õige koht ja ratas üles leida ning käed on tal ka piisavalt pikad, millega ratast ette lükata. Pisara võttis kohe silma,» lisas Jakin.

Eestlasi oli kokku stardis kuus, peale Mihkelsi said tulemuse kirja veel, Karl Patrick Lauk (25), Rait Ärm (58), ja Norman Vahtra (71). Tulemust ei saanud kirja Siim Kiskonen ja Markus Pajur. «Kahju on Markus Pajurist, kes kukkus halval hetkel ja pidi seetõttu gruppi 30 kilomeetrit taga ajama. Järele jõudes oli ta jaks lihtsalt otsa saanud,» selgitas Jakin.

Naisjuunioride 72,9-kilomeetrises grupisõidus tuli Euroopa meistriks hollandlanna Puck Langenbarg (1:43.15). Mariann Koik finišeeris 30. positsioonil, Liisi Lohk ja Lauren Pohl tulemust kirja ei saanud.

Tagasi üles