Ermi treener ägedast võistlusest: mõttes läksime tagasihoidlikumat tulemust tegema

Copy
Johannes Erm ja Holger Peel suvisel Pariisi olümpial.
Johannes Erm ja Holger Peel suvisel Pariisi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Johannes Ermi suurepärane võistlus Talence'is üllatas isegi tolle treenerit Holger Peeli.

Pärast korralikku avapäeva läks pühapäeval korralikuks paugutamiseks. 26-aastane Erm teenis võrreldes rekordseeriaga plusspunkte nii tõkkesprindis (14,21) kui ka kettaheites (47.27). Kirsiks tordil oli teivashüppe 17-sentimeetrine rekordiparandus 5.37! Tasuks karjääri teine skoor, 8589 punkti ja kindel esikoht.

Johannes Ermi seeria (8589 punkti): 10,79; 7.37; 14.87; 1.99; 47,27; 14,21; 47.25; 5.37; 60.47; 4.33,04

«Super, võistlus õnnestus väga hästi. Mõttes läksime tagasihoidlikumat tulemust tegema, kuid teisel päeval keris ta end käima,» rääkis juhendaja.

Kui jutt läks teivashüppele... «Fantastiline! Eks see oli olümpia järelkaja. Ju siis pidi nii minema,» lausus Peel, kes osutas Pariisi mängude valusale altminekule, kui sportlane piirdus vaid 4.60ga ja medal libises käest.

Hetk pärast seda, kui Johannes Erm oli teivashüppes parandanud isiklikku rekordit 17 cm võrra, ületades 5.37. Treener Holger Peel ei hoidnud emotsioone tagasi!
Hetk pärast seda, kui Johannes Erm oli teivashüppes parandanud isiklikku rekordit 17 cm võrra, ületades 5.37. Treener Holger Peel ei hoidnud emotsioone tagasi! Foto: Kuvatõmmis

Erm on üks vähestest Eesti tippsportlastest, kelle sõnad ja teod lähevad kokku. «Johannes on suured eesmärgid julgelt välja öelnud ja enamasti on ta need ka täitnud,» sedastas treener.

Seljataha jääb imeline hooaeg. Alustuseks märtsis sai Erm sise-MMil (seitsmevõistluses) kaela pronksi. Siis krooniti ta juunis Eesti kõigi aegade teise tulemuse, 8764 punktiga Euroopa meistriks. Järgnes olümpia kuues koht (8569). Sekka veel mai keskel Götzise kolmas koht (8462).

«Märtsi algusest kuni septembri keskpaigani on tal olnud viis tugevat mitmevõistlust,» märkis Peel.

Erm kindlustas Talence'i triumfiga rahvusvahelise alaliidu mitmevõistluse tuuri üldvõidu. Lisaks 30 000 dollarile auhinnarahale kaasneb sellega kümnevõistluse lisakoht tuleva aasta MMil. Ehk teoorias saame välja panna kolme dekatleedi asemel neli.

«See on samuti väga oluline. Nüüd tuleb kindlasti kahenädalane puhkus, sest Johannese keha vajab kosumiseks aega,» sõnas Peel ja kinnitas, et sügisel hakkab Erm valmistuma nii sise-EMiks kui ka sise-MMiks.

Tagasi üles