VIDEO Perez sõimas Ferrari sõitjat idioodiks

Copy
Carlos Sainzi Ferrari vormel, mis põrkas kokku Sergio Perezi Red Bulliga.
Carlos Sainzi Ferrari vormel, mis põrkas kokku Sergio Perezi Red Bulliga. Foto: @F1/X

Pühapäeval sõideti Bakuu tänavarajal F1 etapp, mille eelviimasel ringil toimus võistluse käiku muutnud avarii. Kokku põrkasid Red Bulli sõitja Sergio Perezi ja Ferrari mehe Carlo Sainzi vormelid. Mehhiklane Perez oli esimese hooga väga marus ning sõimas hispaanlast idioodiks.

Ärevad hetked rullusid lahti 50. ringil, kui selgelt kulunumate rehvidega sõitnud Charles Leclerc (Ferrari) hoidis teist kohta ja sattus Perezi rünnakute alla. Mehhiklane prooviski peasirgel Leclercist mööduda, kuid ei suutnud seda teha. Seepeale sai Perezist uuesti mööda Sainz, kuid järgmisel sirgel põrkasid Red Bulli ja Ferrari sõitja kokku ja põrutasid seina.

«Mida kuradit ta teeb? Milline idioot! Kas ta on hull või mis?» röökis meeleheitel Perez raadiosides meeskonnale. Mõlemad mehed olid sunnitud sõidu katkestama ning võistlus lõppes virtuaalse turvaautoga. Karjääri teise võidu noppis Oscar Piastri (McLaren), teine oli Leclerc ja kolmandaks kerkis George Russell (Mercedes), kes alustas võistlust viiendalt kohalt.

Red Bulli meeskonna nõunik Helmut Marko arvates oli avariis selgelt süüdi Sainz. «Nähtu järgi sõitis Sainz Checo autole lihtsalt külje pealt sisse. Polnud põhjust nii järsult vasakule tõmmata,» ütles austerlane Servus TV-le.

Punktitabeli esimesena jätkab 313 punktiga Max Verstappen (Red Bull), kes Aserbaidžaanis leppis viienda kohaga. Perez langes punktitabelis kaheksandaks, kui temast kerkis mööda Russell. Kuigi mõlemal on 143 punkti, siis on Russell tänavu võitnud ühe etapi ja seetõttu omab paremat positsiooni. Järgmine F1 etapp toimub sel nädalal Singapuris.

Tagasi üles