Uut ala proovinud kahekordne olümpiavõitja: jooksin, kuni hakkasin surema

Copy
Jakob Ingebrigsten
Jakob Ingebrigsten Foto: Daniela Porcelli / Sport Press Photo via ZUMA Press / Scanpix

Norra keskmaajooksja Jakob Ingebrigtsen lõpetas oma hooaja täna Taanis Kopenhaageni poolmaratonil, kuid 21 km läbimine läks Pariisi olümpia 5000 meetri kuldmedalistil ootamatult raskelt.

23-aastane jooksutäht alustas Taani pealinnas toimunud võistlust tugevalt ning esimesed kümme kilomeetrit läbis ta 27.27ga, mis on 12 sekundit parem Norra rekordi tempost. Siis aga sai Ingebrigsten n-ö haamri.

Jooksmine läks väga raskeks, ta tegi mitmeid pause, kuid jooksis ikkagi edasi. Lõpuks jäi ta loodetud võidust väga kaugele. Võitis keenialane Sabastian Sawe ajaga 58.05. Ingebrigtseni ajaks märgiti 1:03.13, mis andis 34. koha.

«Jooksin nii kaua, kuni hakkasin surema ja jäin seisma. Siis jooksin jälle, aga enesetunne läks jälle kehvaks ja jäin seisma. Poolmaratoni joosta polnud ilmselt kuigi tark mõte,» ütles Ingebrigsten NRK-le.

Pärast finišijoone ületamist heitis Ingebrigtsen asfaldile selili ja oli selgelt väga väsinud. «Kui rajaääres poleks nii meeletult kaasa elatud, poleks ma ilmselt lõpetanud,» arvas ta. Alles reedel osales ta Brüsselis Teemantliiga finaaletapil ja võitis 1500 m jooksu 3.30,37-ga.

Ingebrigtsen on tuntuks saanud 1500 meetri jooksjana. Ta võitis sellel distantsil olümpiakulla 2021. aastal Tokyos. Pariisi olümpialt võitis ta kulla 5000 meetri jooksus. Kuni tänaseni polnud ta ametlikul võistluse osalenud pikemal distantsil kui 10 km. Tegemist oli Ingebrigsteni hooaja viimase võistlusega.

Märksõnad

Tagasi üles