Ralliekspert: Evans lahkub Toyotast ja naaseb koju

Copy
Elfyn Evans
Elfyn Evans Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Käimasoleval ralli MM-hooajal on jäänud sõita veel kolm etappi, kuid pilgud on suunatud ka järgmisesse aastasse. Sarjas jätkab kolm tipptiimi, kuid nende koosseisud pole veel lõplikult paigas. Soome ralliekspert Riku Tahko arvab, et Elfyn Evans ei saa Toyotas enam uut lepingut ja naaseb koju ehk liitub M-Spordiga.

39-aastane Tahko, kes on ka ise enam kui kümnel MM-etapil startinud, usub, et Evansile ei pakuta Toyotas järgmiseks hooajaks lepingut ja nii jääb 35-aastasel waleslasel MM-karjääri jätkamiseks ainus võimalus M-Spordiga taasliitumine.

«Olen viimased kolm aastat rääkinud, et Evans naaseb koju. Karjääri päästmises ja sellele uue hoo andmises on tal M-Spordi ees suur tänuvõlg. Kahjuks ei saa Evans Toyotas uut lepingut ja naaseb koju. Ford, Inglismaa, Red Bull, Elfyn Evans ja Malcolm Wilson. See on vägev pakett,» selgitas Tahko oma ennustust MTV Urheilu veebilehel.

Karjääri jooksul kaheksa MM-etappi võitnud Evansi naasmine M-Sporti võib olla korralik raputus MM-sarjale. Mäletatavasti sõitis mullu nende ridades Rally1-autoga Tänak, keda aga suurem edu ei saatnud. Evans sai WRC-klassis esimest korda rajale 2013. aastal ja seda just M-Spordi Fordiga.

Oma esimese etapivõiduni jõudis ta 2017. aastal koduteedel Walesis. 2019. aastal liitus ta Toyotaga ning on seal olnud üks sõitjatest, kes kaasa teinud täispikad hooajad, kuid suurem edu pole teda saatnud. 2020. ja 2021. aastal oli tal võimalus viimasel etapil võidelda MM-tiitli eest, kuid mõlemal juhul tuli maailmameistriks tiimikaaslane Sébastien Ogier.

Tagasi üles