Õnnetu vormeliäss ületas 32 aastat püsinud antirekordi

Copy
Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg. Foto: SCANPIX / dpa / picture-alliance

Saksa vormelisõitja Nico Hülkenberg jäi möödunud nädalavahetusel peetud vormel-1-sarja Bakuu etapil tühjade pihkudega ning ületas 32 aastat püsinud antirekordi.

Tänavu lõpetas 37-aastane Haasi piloot seitsmendat korda pettumust valmistaval 11. kohal ehk esimene, kes punktidest ilma jääb. Varem jagas ta selles statistikas esikohta itaallase Michele Alboretoga, viimane jäi 1992. aastal esimesena punktidest ilma kuus korda.

Bakuu tänavarajal toimunud F1-hooaja 17. etapi võitis austraallane Oscar Piastri (McLaren), kelle jaoks on tegemist karjääri teise etapivõiduga. Teiseks tuli Charles Leclerc (Ferrari) ning eelviimasel ringil kerkis kolmandaks George Russell (Mercedes).

Punktitabeli esimesena jätkab 313 punktiga Max Verstappen (Red Bull), teine on Lando Norris (McLaren) (254 p), kolmas on Leclerc (235 p) ja neljas Piastri (222 p). Ainsa muutusena esikümnes kerkis Russell mööda Sergio Perezist (Red Bull) ja tõusis seitsmendaks, mõlemal on 143 punkti. Hülkenberg on tänavu kogunud 22 silma, millega istub talle tuttaval 11. kohal.

Järgmine F1 etapp toimub juba vähem kui nädala pärast Singapuris.

Tagasi üles