Maailma seksikaim jalgpallur tegi terava torke (4)

Copy
Alisha Lehmann
Alisha Lehmann Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage / Cal Sport Media / Scanpix

Maailma seksikaimaks jalgpalluriks nimetatud Alisha Lehmann võttis karmilt sõna meeste ja naiste jalgpalli ebavõrdsuse kohta. 25-aastase šveitslanna arvates ei ole õige, et sama tööd tegevate mees- ja naisjalgpallurite palgad erinevad kui öö ja päev.

Lehmann on teinud oma nimest kaubamärgi ning temast on saanud maailma üks enimjälgitavaid naisjalgpallureid. Näiteks on äsja Torino Juventusega liitunud Šveitsi koondislasel Instagramis üle 17 miljoni jälgija.

Kindlasti mängis Inglismaa naiskonnast Aston Villast Itaalia suurklubiga liitumises rolli fakt, et tema elukaaslane Douglas Luiz tegi suvel täpselt sama ülemineku.

Selle taustal tõstatas aga Lehmann olulise küsimuse: miks on meeste ja naiste palgavahe jalgpallis nii suur.

«Teen sama tööd ja mängin samas klubis kui mu poiss-sõber Douglas Luiz, kuid teenin sada korda vähem. See pole aus. See mõjutab mind, sest olen naine. Ma saan aru, et käia on pikk tee, kuid see peab muutuma ja võrdsus peab tulema,» ütles Lehmann.

Olgu siinkohal välja toodud, et Lehmann teenis eelmisel hooajal Aston Villas terve aasta jooksul 200 000 eurot, kuid Luizi pangakontole kanti igal nädalal 100 000 eurot.

Kuigi naiste jalgpall on viimastel aastatel teinud suuri arengusamme, siis pole palgad teinud samasugust hüpet. Kinnitamata andmetel teenib naisjalgpalluritest suurimat palka 35-aastane ameeriklanna Alex Morgan, kelle aastapalk oli mullu 720 000 eurot.

Kui lisada sellele juurde veel boonused ja reklaamlepingud, mis kõik pole seotud jalgpalliväljakuga, siis kerkis tema aastane sissetulek 6,3 miljoni euroni.

Võrdluseks: maailma suurima jalgpalliässa Cristiano Ronaldo aastapalk on ligi 300 miljonit eurot aastas. Inglismaa tippklubide ässade palkade tipud jäävad suurusjärku 60 miljonit eurot.

Märksõnad

Tagasi üles