WRCsse pürgiv Eesti rallitalent: olen andnud endast maksimumi

Copy
Hanna Lisette Aabna
Hanna Lisette Aabna Foto: Hanna Lisette Aabna / Facebook

Esmaspäeval algas Poolas rallisõitjate arenguprogramm «Beyond Rally», kus valitud finalistid tõestavad ralliekspertidest koosnevale žüriile oma teadmisi ning oskusi. Nende seas on ka 18-aastane Hanna Lisette Aabna.

Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilane valiti välja sadade neidude seast maailma 15 sekka. M-Spordi kohalikus baasis Krakowis toimub kolmepäevane treeninglaager.

Esmaspäeval hinnati füüsilist vastupidavust, meediaga suhtlemist ja rajalegendi koostamist. Viimast töötuba juhendavad 2022. aasta WRC2 meister Reeta Hämäläinen ja Tanja Geilhausen.

Finalistidele saadeti enne Poola saabumist Fiesta Rally3-auto käsiraamat, sest enne masinaga sõitmist ootab neid ees tehniliste oskuste hindamine. See aitab testida ettevalmistust ja professionaalsust.

Teisipäeval ja kolmapäeval keskendutakse sõitmisele. Tegevus algab kardirajal kahe sissejuhatava ringiga ja seejärel võisteldakse kolmel ringil, kus juhendajateks on 2023. aasta juunioride MM-tiitli võitnud William Creighton ja Eyvind Brynildsen.

«Teisipäeval viis meid teekond Poolast Tšehhi. Steel Ring Trineci ringrajal toimusid testimised Ford Fiesta Rally3-autoga asfaldiseades ning mägedes legendi kirjutamine. Meie trajektoore, kiirust, auto käsitsemise oskust ja legendi hinnati põhjalikult. Olen andnud endast maksimumi igas olukorras ja tunnen, et suutsin rajal näidata head kiirust. Homme ootab meid ees viimane päev, kus tuleb kruusal end proovile panna ning õhtul selguvad kolm kuldset väljavalitut. Ootan homset suure põnevusega!» kirjutas Aabna täna sotsiaalmeedias.

Viimasel päeval sõidavad talendid kruusateedel. Kolmapäeva õhtul teeb ralliekspertidest koosnev žürii teatavaks need kolm sõitjat, kes pääsevad oktoobris Kesk-Euroopa autoralli MM-etapi starti. Žüriisse kuuluvad WRC komisjoni president Pernilla Solberg, FIA naiste autospordikomisjoni esinaine Burcu Çetinkaya, endine rallisõitja Isolde Holderied, M-Spordi Poola baasi direktor Maciej Woda ja WRC promootorfirma esindaja Peter Thul.

Hindajad ei otsi tingimata kõige kiiremat sõitjat, vaid Thuli sõnul kõige lootustandvamat talenti. Samas rõhutas ta, et kiirust ei saa õpetada. Seega peavad sõitjad selgelt näitama oma potentsiaali. Kolme päeva jooksul jälgitakse pingsalt, kuidas neiud sõidavad, esinevad ja käituvad. Kolmest väljavalitust omakorda üks saab võimaluse sõita WRC-sarja kulu ja kirjadega 2025. aastal juunioride MM-sarjas.

Tagasi üles