Eesti sai 2026. aasta vehklemise EMi. Aga kui siis veel sõda kestab?

Copy
Eesti Vehklemisliit on Tallinna Mõõga turniiridega tõestanud oma võimekust korraldada kõrgel rahvusvahelisel tasemel võistlusi.
Eesti Vehklemisliit on Tallinna Mõõga turniiridega tõestanud oma võimekust korraldada kõrgel rahvusvahelisel tasemel võistlusi. Foto: Tairo Lutter

Budapestis peetud Euroopa vehklemisliidu kongressil sai Eesti 2026. aasta täiskasvanute EMi korraldusõiguse. Tegemist oli töövõiduga, kus hääletuse ühel poolel olid Vana Maailma valdavalt lääne- ja teisel poolel idapoolsed riigid.

Eesti oli tolle võistluse korraldamiseks tükk aega ainus kandidaat, kuid viimasel hetkel hüppas vastukandidaadiks Armeenia. Tsirkust sai omajagu, hääletus lõppes Eesti kasuks 24:18.

Tuleme Budapestis toimunu juurde pärastpoole tagasi, aga esmalt kõige tähtsamast. Teame hästi, et kui Eesti riik ei lubanud pärast Venemaa alustatud täiemahulist sõda Ukrainas Venemaa ja Valgevene passiga sportlasi enam Eestisse võistlema, võttis rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) Eestilt epeenaiste MK-etapi Tallinna Mõõk.

Tagasi üles