Rally1 rooli edutatud talent tunneb veidi muret: esimene kord on alati raske, aga teha seda seal...

Copy
Sami Pajari Rally1-debüüt Soomes lõppes 4. kohaga.
Sami Pajari Rally1-debüüt Soomes lõppes 4. kohaga. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Toyota meeskond otsustas hooaja viimasteks etappideks veidi kaarte ümber mängida, kupatades senise põhisõitja Takamoto Katsuta korraks varumeestepingile ning andes võimaluse noorele soomlasele Sami Pajarile.

Suvel kodusel Soome rallil Rally1-masinaga debüteerinud ja neljandaks tulnud 22-aastane Pajari saab oma võimaluse Tšiilis ja Kesk-Euroopas. Kui esimest neist ootab ta pikisilmi – on sealsed kruusateed ju Soome omadega sarnased –, siis teise, asfaldiralli puhul on ta ettevaatlikum.

«Kindlasti pole tegemist lihtsa kohaga, kus oma [Rally1-auto] asfaldiralli debüüt teha. Esimest korda asfaldile siirdumine on juba iseenesest alati paras väljakutse, aga teha seda veel nõnda väljakutsuval rallil... Vähemalt mullu nägime seal, kui otsustavaks võib ilm seal saada,» sõnas eelmisel aastal seal WRC2-klassis viiendaks tulnud Pajari. 

Ta jätkas: «Teedele tõmmatakse seal palju muda ja olud on äärmiselt väljakutsuvad. Sellest tingituna ei taha me enda õlgadele liiga suurt tulemusesurvet panna ega sihi ülemäära kõrgele, kuid sellegipoolest kavatseme endast parima anda ja ootame seal startimist väga.» 

Ent nagu öeldud, saab Pajari enne Kesk-Euroopa katsumust lustida Tšiili kruusateedel, mis peaks talle kõvasti kodusemad olema. «Olen väga elevil nägemaks, mida Tšiilis teha suudan, eriti kuivõrd sealsed kiired ja voolavad teed on Soome omadega väga sarnased,» lausus soomlane.

Tšiili kruusaralli on kavas 26.–29. septembrini, Kesk-Euroopa asfalditeedel – ralli sõidetakse Tšehhis, Saksamaal ja Austrias – kihutatakse 17.–20. oktoobrini. Viimasel neist on Toyota Yaris Rally1 roolis tagasi ka Katsuta. 

Märksõnad

Tagasi üles