Valitsev meister läheb euromängule vastu kaotuste pealt. Peatreener: kohati teeme väga ilusaid liigutusi, aga...

Copy
Selver x TalTechi sidemängija Ivan Markovic (nr 2.) tõstmas palli ette diagonaalründajale Lincoln Williamsile (taga).
Selver x TalTechi sidemängija Ivan Markovic (nr 2.) tõstmas palli ette diagonaalründajale Lincoln Williamsile (taga). Foto: volejbols.lv

Eesti võrkpalliklubide eurohooaja avab sel neljapäeval Tallinna Selver x TalTech, kes läheb Meistrite liiga eelringis vastamisi Hollandi meistri Doetinchemi Orion Starsiga.

Kahe hooaja vahel oma nimekuju vahetanud valitsev Eesti meister Selver x TalTech pole peatreener Andres Toobali sõnul oma mängu hooaja eel veel väga hästi käima saanud. Möödunud nädalavahetusel toimunud Balti superkarika turniiril kaotati nii Tartu Bigbankile (poolfinaalis 0:3) kui Riia Robežsardzele (pronksimängus 2:3).

Andres Toobal
Andres Toobal Foto: Facebook @TalTechVolleyball

«Olukord on veidi keeruline, aga üritame positiivsust hoida. Tegelikult läheb asi päev-päevalt paremaks, lihtsalt ajaline faktor pole eurosarjas praegu meie poolt. Teeme kohati väga ilusaid liigutusi, aga siis kukume väga lihtsates momentides lihtsalt ära. Ründajad ei ole veel sidemängijaga (serblane Ivan Markovic – K. J.) õiget klappi leidnud ja see on üks võtmeküsimusi. Selleks, et asi paraneks, on vaja palju mängida,» sõnas peatreener pressiteates.

«[Diagonaalründaja] Lincoln Williams teeb omad asjad ära, aga teised ründajad peavad oma rütmi veel leidma ja mõtlema, millal ja mismoodi nad mängida saavad,» lisas juhendaja. 

Tallinna klubi koosseis on võrreldes eelmise, eduka hooajaga palju muutunud. Põhisidemängijaks on serblane Ivan Markovic, diagonaalina tegutsev Williams on Eesti võrkpallipublikule tuttav aastatest 2014–2017, kui samuti Selveris mängis. 

Lincoln Williams 2017. aastal Tallinna Selveri särgis.
Lincoln Williams 2017. aastal Tallinna Selveri särgis. Foto: Kristjan Teedema

Leegionäridest on meeskonnas veel ameeriklasest temporündaja Ian Parish. Nurgaründajatena tegutsevad Keith Pupart, Tristan Täht, Joosep Põldma ja Denis Losnikov, liberoks on Johan Vahter ja tempoosakonda kuuluvad veel kapten Andri Aganits ja Hendrik Luuken. Teiseks sidemängijaks on Tristan Urb ja diagonaaliks Jan Markus Üprus.

«Peame enda mängu üles leidma, siis on meil kõik võimalused olemas. Peame olema emotsionaalsemad ja elavamad, äkki kodupublik aitab sellele ka kaasa – seni oleme hooajaeelseid mänge pidanud tühjade tribüünide ees,» ütles Toobal, kelle sõnul pole ka vastased veel suurepärases vormis.

«On näha, et neilgi on keeruline ja väga heas seisus nad pole. Sidemängija Luboš Bartunek on aga Tšehhi koondisest teada-tuntud mees, kes läheb ka järjest paremaks. Kaks põhirolli kandvat nurgaründajat on üsna erinevad, üks on rohkem hanitaja, teine võib päris võimsalt rünnata. Diagonaal on jõuline, ent mitte veel parimas vormis. Saab näha, kas Orioniga hiljuti liitunud Kevin Saar samuti platsile pääseb,» lisas Toobal.

Põhiturniirile pääsemiseks on Selver x TalTechil vaja alistada kolm vastast. Kui nad Meistrite liigast välja langevad, jätkub nende hooaeg CEV Cupil.

Selver x TalTechi ja Doetinchemi Orion Starsi kohtumine algab neljapäeval kell 18 ning on otsepildis nähtav Delfi ja Inspira vahendusel. Korduskohtumine toimub Hollandis 25. septembril kell 21.00.

Tagasi üles