Laskesuusatamises plaanitakse reformi. Kas see võiks ukse avada eestlastele? (1)

Copy
Laskesuusatamine on televaatajate seas väga populaarne talispordiala, kuid rahvusvaheline alaliit püüab leida uusi viise, kuidas vaatajaid veelgi rohkem paeluda.
Laskesuusatamine on televaatajate seas väga populaarne talispordiala, kuid rahvusvaheline alaliit püüab leida uusi viise, kuidas vaatajaid veelgi rohkem paeluda. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Scanpix

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) plaanib juba sel hooajal võistluste stardigrupid ümber korraldada ja muuta seeläbi MK-etapid põnevamaks. Ideel on poolehoidjaid, kuid see on leidnud ka sportlaste laialdast vastuseisu. Eriti Norra laskesuusakoondise poolt.

Kavandatav reform puudutaks eelkõige laskesuusatamise kõige klassikalisemaid alasid ehk tavadistantsi ja sprinti. MK-sarja tipud ei saaks nendel distantsidel enam valida endale sobilikku stardigruppi.

Selle asemel paigutatakse favoriidid või nn kuum grupp neljast stardigrupist järjekorras kolmandasse. Esimeses ja neljandas grupis stardivad sportlased, kes asuvad MK-sarja üldarvestuses 31. kohal ja tagapool, teise grupis kohad 16 kuni 30 ja kolmandas hetkeseisu 15 paremat.

Tagasi üles