Craig Breeni traagiline õnnetus muutis täielikult Soome ralliässa suhtumist

Copy
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport

Soome ralliäss Esapekka Lappi tunnistas avameelselt, et möödunud hooajal toimunud rallimaailma traagiline õnnetus muutis tema suhtumist meelisalasse.

Lappi kihutab tänavu autoralli MM-sarjas teatavasti osalise koormusega ja seda ennekõike omal soovil. Mitmed kuulujutud on viitamas, et tänavune hooaeg võib 33-aastasele soomlasele jääda tippsarjas koguni viimaseks. Rallitäht ise ei oska samuti öelda, mida tema lähitulevik tooma hakkab.

«See on vägev töö, eriti nende kiireimate ralliautodega. See on meeldiv ja minu kirg rallispordi vastu pole kuskile kadunud,» lausus Lappi, kes noppis tänavu Rootsis ka karjääri teise etapivõidu.

Kui Lappi tippseltskonnas jätkaks, siis teeb ta seda ainult osalise koormusega. Seda kõike perekondlikel põhjustel, kuna tal kasvavad kodus kaheksa-, kuue- ja kolmeaastased lapsed. Nende kasvamise nägemisest ei soovi rallisõitja ilma jääda.

«Olen alati olnud perekonnale orienteeritud inimene. Eelmisel aastal sain sellest veelgi enam aru, kui Craigiga kõik juhtus. Sain aru, kui oluline perekond ikkagi on. Mõistsin, et nendega koos aja veetmise soov muutus veelgi suuremaks,» tunnistas Lappi ausalt.

Mäletatavasti tabas rallimaailma möödunud aastal lein, kui Horvaatia MM-etapiks valmistudes hukkus traagilises õnnetuses Lappi meeskonnakaaslane Craig Breen. Iirlane oli vaid 33-aastane.

Tagasi üles