Leitsakus peeti viimase kümnendi pikim maratonkohtumine

Copy
Laura Siegemund
Laura Siegemund Foto: AFP / JAMIE SQUIRE / SCANPIX

Tennisemaailmas on maratonkohtumised üha tavapärasemaks saamas, ent Tais toimuval WTA turniiril nähti viimase 13 aasta pikimat matši.

Hua Hinis toimuval WTA 250 kategooria turniiril läksid veerandfinaalis vastamisi sakslanna Laura Siegemund (WTA 99.) ja hiinlanna Xiyu Wang (WTA 62.). Nende vastasseis kestis koguni neli tundi ja üheksa minutit. Võitjana väljus sellest Siegemund, kelle võidunumbriteks olid 7:6, 4:6, 7:6.

Ajalukku läks nimetatud kohtumine kui WTA karuselli pikkuselt neljanda lahinguna. Seejuures polnud nõnda kaua ükski kohtumine kestnud viimased 13 aastat. Naiste profitennise pikim kohtumine toimus 1984. aastal, kui Jean Hepneril ja Vicki Nelson-Dunbaril läks võitja selgitamiseks kuus tundi ja 31 minutit.

Siegemundi ja Wangi maratonmatši tegi veelgi kurnavamaks asjaolu, et mängijatel tuli silmitsi seista enam kui 30-kraadise leitsakuga. Seejuures kinnitas sakslanna, et kohtumise vältel läks ilm üha palavamaks. «Esimeses setis tundsin, et ilm on palav, aga teises ja kolmandas vaatuses läks tõeliselt kuumaks,» lausus Siegemund WTA-le.

Tagasi üles